Supermoto 28.07.2017

Historian ensimmäisessä supermoton pariajossa kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen

Historian ensimmäisen supermoton pariajo-kilpailun tuotto tullaan lahjoittamaan kokonaisuudessaan Etelä-Karjalan sairaalan lasten osastolle. Kuva: motorsport.ee

Historian ensimmäinen supermoton ja mopojen pariajo ajetaan 20.08.2017 Lappeenrannan Kimi Circuitilla hyvän asian puolesta.

Imatran Moottorikerho järjestää kauden päätteeksi Suomen ensimmäisen supermoton pariajon. Kilpailuun voi osallistua S1- tai Open-luokan säännöt täyttävällä pyörällä. Vaatimusta molempien kuskien kuulumisesta samaan kerhoon ei ole, vaan niin sanotut sekaparit sallitaan. Parhaat kerho- ja sekaparit tullaan palkitsemaan. Samalla kaavalla ajetaan myös mopojen pariajo.

Tapahtumapaikkana on Lappeenrannassa sijaitseva Kimi Circuit -nimeä kantava kartingrata. Radalla ei ole hiekkaosuuksia, eli koko kisa ajetaan asfaltilla. Rata on nopea ja sopii supermotoille hienosti.

Kilpailuaika on 50 minuuttia, jonka aikana on tarkoitus ehtiä ajamaan mahdollisimman monta kierrosta. Lähtöjärjestys ratkotaan samaan tapaan kuin joukkuekisoissa, eli kaikki ajavat aika-ajot ja parin yhteisaika määrittää lähtöruudun. Parit ajavat vuorotellen ja saavat vaihtaa kuskia vapaasti. Molempien kuskien on ajettava kuitenkin vähintään 10 minuutin ajan. Parit voivat ajaa samalla pyörällä, mutta jokaisella kuskilla on oma ponderi. Kilpailun aikana tankkaaminen on kiellettyä.

Osallistumismaksu kilpailuun on 80€/pari + ponderivuokra 15€/ponderi. Lauantaina 19.8.2017 on mahdollisuus ajaa radalla klo 12-18 15€ ratamaksua vastaan. Tarjolla myös paketti, joka sisältää ratamaksun, saunan sekä varikkosähkön yöpyjille 30€ hintaan.

Sisäänpääsymaksu katsojille on vapaaehtoinen. Paikalla on myös myytävänä syötävää ja juotavaa. Tarkempi aikataulu tullaan julkaisemaan ilmottautumisajan loputtua 13.8.2017.

Kilpailun tuotto tullaan lahjoittamaan kokonaisuudessaan Etelä-Karjalan sairaalan lasten osastolle, joten nyt ajetaan hyvän asian puolesta!

Teksti: Aki Laakkonen / Supermoton lajiryhmä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto