Ralli 19.06.2017

Hirvosen vierailu ojanpenkalle vei saumat kärkisijoille

Vesa Hirvonen. Kuva: Marko Kyöstilä

F-rallisarjan neljäs osakilpailu Toivakka-ralli käynnisti viikonloppuna sarjan kesäkauden. Vesa Hirvonen oli kelvollisessa vauhdissa, mutta vierailu ojanpenkalla vei sen verran aikaa, että kuumimman kärjen sijat karkasivat. Vieläkään Hirvonen ei siis päässyt ajamaan aivan ehjää kilpailua.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava BMW-kuljettaja aloitti kisan kolmannella sijalla, mutta menetti lähes puolitoista minuuttia toisella erikoiskokeella.

– T-risteyksen ennakkomerkki oli virheellisessä paikassa ja se aiheutti monille muillekin ylimääräistä ohjelmaa ojan puolelle. Itse en ehtinyt jarruttaa ajoissa, joten luisuin kylki edellä penkkaan, johon auto jäi kiinni, Hirvonen päivitteli.

Heti epäonnisen kakkospätkän jälkeen Hirvonen ja kartanlukija Toni Näsman ajoivat rallin pohja-ajan EK3:lla. Kaksikko oli toistamiseen porukan nopein rallin päättäneellä EK5:lla, mutta se oli laiha lohtu.

Kilpailun edetessä Hirvosen autokunnan kanssakilpailijat kokivat myös omat ongelmansa, joten suuresta aikaerosta huolimatta kaksikko nousi lopussa luokkansa kolmannelle sijalle.

Yleiskilpailussa sijoitus oli 12:s ja aikaeroa voittoon ajaneeseen Jari-Matti Tiilikkaan oli 1.29,8 minuuttia – suunnilleen saman verran kuin aikaa hukkui EK2:lla.

– Vauhtimme oli hyvällä tasolla, joten se on positiivinen asia. Turhauttava juttu, kun yksi epäselvä reittimerkintä pilasi kisan, Vesa Hirvonen myönsi.

F-rallisarja jatkuu kesätauon jälkeen 9. syyskuuta Kaakkois Rallin merkeissä, mutta sitä ennen Idän Pikajuna nähdään tositoimissa Jyväskylän MM-rallin yhteydessä ajettavassa Vetomies-kilpailussa.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli