Ralli 30.07.2016

Hirvonen piti pintansa – Vetomies 2016

Vesa Hirvonen – Jussi Martiskin riemuitsevat Vetomies 2016 tittelistä. Kuva: Toni Ollikainen

Vesa Hirvonen lähti reilun 11 sekunnin johtoasemassa päätöspäivään ja päivä oli pulkassa, niin ero kakkoseksi ajaneeseen Mikko Kauppiseen kasvoi 20,2 sekuntiin.

Vetomies kisasta jäi iso pala ajamatta, kun nelivetomies -luokassa tapahtuneen onnettomuuden takia Ouninpohja 1 (33km) jäi ajamatta. Hirvonen totesi jo perjantai-iltana, että Kauppinen on paha vastus Ounissa.

Vetomiesten päivä alkoi Päijälässä. Siellä Hirvonen oli perjantaiaamun tapaan todella hyvässä iskussa ja käytännössä ratkaisi tittelin itselleen. Hirvonen ajoi 10,1 sekunnin pohja-ajan. Toiseksi ajoi Mika Rampanen ennen Ilmo Lariota. Kun neljänneksi kaasutellut Kauppinen jäi 16,1 sekuntia, oli ero jo 28,4 sekuntia ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Rampanen nousi 11 sekunnin päähän Kauppisesta.

Hirvonen alkoi jo toisella erikoiskokeella Pihlajakoskella (14,51km) varmistella voittoaan olemalla viides jääden pätkän pohja-ajan ajaneesta Ilmo Lariosta 8,6 sekuntia. Kauppinen oli kakkonen +0,7 ja Juhana Raitanen kolmas +0,9.

Päätöspätkällä ei sijoituksen vaihtuneet. Lario ajoi toisen pohja-ajan lyhyellä Saalahden (4,23km) putkeen. Kakkoseksi ajanut Raitanen jäi 1,7 sekuntia ja Rampanen kolme kymmenystä enemmän.

Hirvosen voitto kirjattiin lopulta 20,2 sekunnin erolla Kauppiseen. Rampanen oli kolmas +31,9.

Idän pikajuna on myös nyt myös Keski-Suomen pikajuna.

– Oli todella hieno fiilis jo aamusta alkaen. Lähdimme sillä atakilla, että Mikko ei meitä yllätä Ounissa. Samalla tatsilla lähdettiin myös Päijällän, ulos tai tulos. Pätkä meni niin hienosti, ettei kahdella viimeisellä tarvinnut kuin varmistella. Toki ajaminen muuttuu vaikeaksi, kun vauhtia pudotetaan. Aamulla oli bensapumppujumppaa ennen erikoiskokeita, mutta niistä selvittiin. Huolto ja kartturi pimittivät, että moottorinkorva oli poikki. Koska sitä en osannut varoa oli helppo ajaa. Aivan uskomattoman hieno fiilis nyt, riemuitsi Hirvonen.

Hirvonen aikoo ajaa kotikisassaan parin viikon kuluttua, jos auto saadaan kuntoon.

Kauppinen ei sitten saanut kolmatta voittoaan. – Ei voi voittaa jos häviää kummankin päivän aamuna selvästi pahimmalle vastustajalle. Voitto hävittiin ajamalla ja sillä selvä. Toki vähän jäi jossiteltavaa, kun Ounia ei ajettu. Vesa ajoi hienosti, onnittelut.

Tulokset:

  1. Vesa Hirvonen – Jussi Martiskin Keski-Karjalan UA, BMW M3
  2. Mikko Kauppinen – Matti Janhunen Huuha UA, BMW M3
  3. Mika Rampanen – Kari Kallio Korpilahden/Uuraisten UA, Opel Astra GSI 16V
  4. Ilmo Lario – Tatu Hämäläinen Hyvinkään UA/AL-Kangasn. BMW M3
  5. Juhana Raitanen – Juha Lummaa Säkylän/Nokian UA, BMW 323TI Comp.

Täydelliset tulokset www.vetomiehet.fi

Teksti: Jorma Mikkola

Nikara vuoden 2016 nelivetomies

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli