jokamiehenluokka 16.02.2016

Hirvensalmen JM-kisaan 280 kilpailijaa

Hirvensalmelle odotetaan muodostuvan jokamiesluokan historian kovin talvimestaruuskilpailu.

Maamme ylivoimaisesti suosituimman autourheilulajin, jokamiesluokan, kuluvan talven huipentuma Lehtikuusi JM-talvimestaruus 2016 ratkotaan tulevana viikonloppuna Hirvensalmella. Tämä suurtapahtuma oli tarkoitus ajaa kirkonkylän edustalla olevalla Liekuneen jäällä jo vuosi sitten, mutta tuolloin viikkoa liian aikaisin tullut kevät sulatti turvapenkat ja vetisti jään. AKK Motorsport myönsi Hirvensalmen Autourheilijoille uuden järjestämisluvan kuluvalle talvelle ja lajin harrastajat ja ystävät näyttävät myös hyväksyvän tämän talven kilpailun Hirvensalmelle erittäin mielellään. Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 280 ajajaa. Kilpailun suosiota kuvaa hyvin myös se, että tapahtuman Facebook-sivuilla on ollut alkuvuoden aikana jo lähes 90.000 kävijää.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy lauantaina kello 11 limittäin ajettavilla naisten ja nuorten luokilla. Näihin molempiin on ilmoittautunut vajaat 30 kilpailijaa. Kun näiden luokkien talvimestarit on kirjattu tuloksiin, lähtöviivalle asettuvat etuveto/kardaaniluokan kilpailijat. Heitä mukaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 53.

Sunnuntain kilpailut aloitetaan kello 10 yleisellä luokalla. Mestaruutta on ilmoittautunut tavoittelemaan 125 huimistelijaa eri puolilta Suomea. Viikonlopun viimeiset talvimestaruudet ratkotaan sitten sunnuntaina iltapäivällä vajaan 50 seniori-ikäisen ajajan kesken.

Hirvensalmen suurtapahtuman yksi taustavoimista on vuosikymmeniä jokamiesluokan kilpailuja kuuluttanut ja nykyisin Mikkelissä ja Hirvensalmella asuva Antti-Pekka Männistö silmäilee ilmoittautuneiden luetteloa ja toteaa, että Hirvensalmelle näyttäisi tulevan jokamiesluokan historian kovin talvimestaruuskilpailu. Mukana on useita moninkertaisiakin SM-mitalisteja. Jokamiesluokka on laji joka elää jatkuvasti perumisten, jälki-ilmoittautumisten ja kalustovaurioiden vuoksi. Tämän vuoksi lopulliset ajokaaviot laaditaan vasta hieman ennen kunkin luokan ensimmäistä lähtöä. Männistö kuitenkin laskeskelee, että tiedossa on erinomaisen mukavaa autourheiluviihdettä koko viikonlopuksi. Lauantaina ajettanee noin 50 ja sunnuntaina 70-80 tiukkaa, vauhdikasta lähtöä.

Teksti: Arto Ylhävaara

Uusimmat