Snowcross 27.11.2018

Hienon Pro-luokan debyytin Yhdysvalloissa tehnyt Pihlaja: Kelkka rusinana, mutta fiilikset hyvät

Aki Pihlaja kisaa tänäkin vuonna jälleen Yhdysvaltojen ISOC-sarjassa, nyt ensimmäistä vuottaan Pro-luokassa. Kuva: Aki Pihlaja tiedotus / Jessica Lynn Ten Hagen

Toissa vuoden Snowcrossin ISOC Pro Lite -luokan mestari Aki pihlaja siirtyi tänä vuonna ISOC-sarjan kovimpaan luokkaan, Pro-luokkaan. Rauhallisin mielin Pro-luokkaan lähtenyt Pihlaja pääsi tositoimiin marraskuussa, kun kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin Minnesotan Duluthissa.

– Sinnehän se on ollut tavoite ja Prossa on ajettu Euroopassa jo kauan aikaa. Kyllähän siinä tietenkin alkuun jänskätti, miten kovaa ne muut menee oikeasti, mutta onhan sitä joka vuosi vähän jossain kisassa saatu esimakua ja Euroopassa Renheim ja Ishoeli on ollut hyviä mittareita, summaa Pihlaja Pro-luokan vauhdista.

Miten paljon eroa Pro Lite- ja Pro-luokalla on varsinaisesti?

– Oikeastaan ajaminen ei paljoa eroa, täysillä pitää mennä molemmissa luokissa. Pro-luokassa on helpompi vaikuttaa säätöihin, kun on kahdet harjoitukset kisapäivänä, kun taas Pto Litessä on vain yhdet.

Ensimmäisessä osakilpailussa Skiidoo-moottorikelkat näkyivät todella voimakkaasti kärkisijoituksissa. Sosiaalisessa mediassa asiasta alettiin kuhista, että mitä niissä on tänä vuonna uutta ja mistä ylivoima mahtaa tulla. Millä kelkalla tällä kaudella mennään?

– Uudella Ski-doo Rs 600 -kelkalla mennään. Pidempi matto, kevyempi rakenne ja toimivampi voimalinja ovat eroa viime vuoteen, niin eron kyllä huomaa ja tuntee, Pihlaja toteaa.

Pihlajan kauden ensimmäinen kilpailuviikonloppu on nyt Minnesotassa takana ja Pro-debyytti avattu. Kotikatsomoon miehen vauhti näytti todella hyvältä ja Suomessakin hänen suorituksiaan rapakon takana seurattiin ahkerasti. Ensimmäinen tulikoe Pro-luokkaan oli Dominator-kilpailu. Kilpailu käydään mies miestä vastaan ja Pihlaja sai vastaansa kovaa vauhtia tarjoilleen Adam Renheimin. Dominaattorin voittajalle oli jaossa 10 000 dollaria ja tällä kertaa shekin ilmaan nostatti Renheim. Pihlaja teki todella huiman Dominator-vedon ja sai palkinnoksi kakkossijan.

Ihan ei vauhti riittänyt Reinheimin matkaan, mitä ajatuksia Dominatorista?

– Dominaattorissa oli vähän hankaluuksia, kun keli meni niin raskaaksi, eikä oltu pystytty säätöjä hakemaan, niin tuli niin sanottu ”arm pump”. Tilanne eskaloitui finaaliin, kun piti kolme erää ajaa putkeen. Finaalissa ei vaan enää paukut riittänyt ranteissa, että olisi kunnolla voinut syöttää, niin meni vähän turrailuksi koko ajaminen. Lauantaina kuitenkin ajamalla menin ohi Renheimistä, niin se tuntui todella hyvältä.

Lauantain kilpailupäivään hopea taskussa ja Renheimin nopeus hampaankolossa lähdit kohti alkueriä, mitä mietteitä ensimmäisistä Pro-vedoista?

Lähdössä pikkusen jäin suttamaan paikalleen ja ensimmäisessä mutkassa edessä meni porukkaa nurin, niin joutui jarruttamaan. Ekasta mutkasta varmaan yhdeksännellä sijalla ulos. Siitä sitten tuli jokunen ohitus ja pari ukkoa taisi kaatuakin edeltä. Ajamalla mentiinkin sitten viidennelle paikalle.

Sunnuntaina käytiin toinen kilpailupäivä ja pamautit aamun harjoituksissa koko päivän nopeimman ajan. Ensimmäisen erän aloitit suoraan Holeshotilla, mitä tapahtui puolessa välissä erää?

– Yllätyksenä tuli itsellekin nopein aika, hyväähän se enteili tietenkin eriinkin. Ekassa erässä oli hyvä johtoasema ja ajaminen rentoa, mutta pikku voltti tiputti erässä kakkoseksi. Toiseen erään otin vähän varman päälle, kun ekassa erässä tuli kaaduttua.

Toisessa erässä sait hyvän lähdön ja painoitte Lincoln Lemiuxin kanssa rintarinnan ensimmäiseen mutkaan, missä ruuhkaa on ollut koko viikonlopun ajan. Lemiux pääsi kärkeen ja karkuun. Viidennen kierroksen jälkeen ajoit pahannäköisesti ulos ja keskeytit, mitä tapahtui?

– Pikkusen liian innoissaan olin ja pakkaslumipöllyssä, kun seurasin Kody Kammia. Maltti olisi ollut valttia. Itsellekin on vähän epäselvää mitä tapahtui, mutta luultavasti tela otti jarrutuksessa pidot jääreiästä ja heitti kelkan poikittain ilmaan ja sitten lähdettiin. Kelkka teki useamman voltin ja meni sen verran huonoon kuntoon, ettei voinut enää jatkaa. Itse selvisin pienemmillä kolhuilla ja kipeillä lihaksilla.

Varsin tapahtumarikas ensimmäinen Pro-kilpailu on nyt takana ja katseet in tietysti käännetty kohti tulevaa. Millä fiiliksillä lähdet nyt kohti Jacksonin osakilpailua, joka ajetaan 7.-8.12.2018?

– Hiukan kaksijakoiset fiilikset. Ajo kulki ja kelkka pelasi hyvin. Vauhti riitti kärkeen, niin siitä on hyvä lähteä seuraavia kisoja kohden. Sunnuntain finaali tietenkin harmittaa, kun kelkka karkasi lapasesta kolmospaikalta ja tuli keskeytys. Viime kauteen verrattuna paljon paremmat fiilikset kaluston osalta. Itsellä paikkoja kolottaa ja kelkka rusinana, mutta niistä kyllä selvitään.

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross