Snowcross 20.03.2017

Herten voittoon Snowcrossin Rovaniemen SM-osakilpailussa

Victor Hertén johtaa snowcrossin SM-sarjaa ennen ensi viikonlopun kauden finaalia. Kuva: Victor Herténin tiedotus

Victor Hertén voitti sunnuntaina ajetun snowcrossin kauden neljännen SM-osakilpailun ja kasvatti pistejohtoaan ennen ensi viikonlopun finaalia.

Rovaniemi isännöi sunnuntaina kauden neljättä snowcrossin SM-osakilpailua Mäntyvaaran Urheilukeskuksessa. Kovinta vauhtia Pro Open -luokassa piti kisan ennakkosuosikki, stadioncrossin Suomen mestariksi helmikuussa kruunattu Team Loukko.comin Viktor Hertén, joka nappasi molempien erien voitot. Pietarsaaren Moottorikerho ry:n mies otti Lynxillaan yhteistulosten voiton ennen toiseksi molemmissa erissä kaasutellutta tiimikaveriaan Juuso Loukkoa. Tiimin päivän täydensi kolmanneksi molemmissa erissä kaasutellut Mikko Osmo kolmannella sijalla.

Hertén ei tehnyt sunnuntain SM-kisapäivää itselleen kuitenkaan helpoksi, sillä Rovaniemellä lauantaina ajettu BRP Cupin kisa oli koitua hänen kohtalokseen.

– Treenit ja aika-ajot oli sunnuntaina raskaita, kun olin kaatunut lauantain kisassa ja reidet ja selkä oli aika jumissa, Hertén toteaa.

– Me tehtiin pieniä muutoksia iskariin ennen erää. Pääsin nopeasti johtoon, mutta Juuso oli lähellä keskellä erää, kun otin liian rennosti. Sitten löysin lisää vauhtia ja pääsin kirimään loppuun asti. Toiseen erään sain vähän huonomman lähdön, päästin muutaman kierroksen jälkeen Juuson ohi, mutta sitten otin kiinni, pääsin ohi ja karkuun. Oli raskas päivä, kun lihakset oli niin jumissa, mutta rata oli tosi kiva, Lapin Moottorikelkkailijoiden ratamestarit oli tehnyt hyvää työtä, Hertén kiitteli.

Kun kausi on finaalia vaille valmis, Hertén johtaa sarjaa 95 pisteellä. Toisena on Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry:n Juuso Loukko 72 pisteellä ja kolmantena kerhokaveri Mikko Osmo 65 pisteellä. Pronssista tullaan näkemään kuitenkin tiukkaa taistoa, sillä Eetu Karjalainen on vain yhden pisteen päässä Osmosta. Snowcrossin SM-sarja huipentuu ensi viikolla Sodankylässä ajettavaan kaksipäiväiseen finaaliviikonloppuun.

Rovaniemellä kisattiin myös Suomen Cupin pisteistä. Semi Pro -luokassa Joonas Keskiaho otti molempien erien voitot ja kasvatti pistejohtoaan. Aki Pietilä sijoittui yhteistuloksissa toiseksi ja Juho Virmakoski kolmanneksi. Semi Pro –luokan yhteispisteissä Keskiaho johtaa 82 pisteellä, Pietilällä on 53 pistettä ja Virmakoskella 51 pistettä.

Naisten luokan voittoon Rovaniemellä ajoi molemmat erät nimiinsä vienyt Noora Kursu, toiseksi sijoittui Marika Lönnvikia ja kolmanneksi Carolina Wärni.

Juniorit 11-14 –luokassa nopeinta vauhtia piti Otto Hyvärinen kahdella erävoitolla. Toiseksi yhteispisteissä sijoittuivat tasapistein Emil Mikalsen ja Tino Honkanen. Jarno Tenhunen kuittasi neljännen sijan.

Juniorit 14-16 –luokassa kaksi erävoittoa napsinut Topi Posti sai toisessa erässä viiden sijan rangaistuksen ohitettuaan heiluvan keltaisen lipun aikana. Yhteistulosten voittajaksi nousi Gustav Sahlsten Postin jäädessä toiseksi. Tony Honkanen oli kolmas.

Rovaniemen osakilpailun tulokset
Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross