Rata-ajo 27.08.2018

Hertén voittoon Kemorassa: ”Vanhus tuli ja näytti nuoremmille pojille missä kaappi seisoo”

Mathias Hertén pääsi kipuamaan podiumin korkeimmalle korokkeelle Kemorassa. Kuva: APR Competitionin tiedotus

Kemoran moottoriradalla ajettiin lauantaina Legends Trophy -sarjan kauden viides osakilpailu sekä kauden päälähtö. Koko alkukauden sivussa ollut APR Competition -tiimin Mathias Hertén palasi Suomen radoille voittoisaan tyyliin.

Mathias Hertén joutui jättämään koko alkukauden väliin Suomen sarjan osalta, kun hän loukkasi Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avausosakilpailussa jalkansa. Mies yritti jo kerran paluuta Ruotsin ratakilpailussa, mutta siellä uusiksi laitettu auto ja murtumasta toipuva jalka ottivat molemmat turhan paljon osumaa, ja hän joutui jättämään myös neljännen Suomen sarjan osakilpailun väliin heinäkuussa.

Herténillä olivat selkeästi menohalut kasvaneet pakollisen tauon aikana, sillä mies palasi Suomen radoille heti näytöstyyliin; Hertén starttasi ensimmäiseen erään vasta viidennestä ruudusta, mutta juhli maalissa voittajana.

– Aika-ajo ei mennyt ihan putkeen, tehtiin vääriä ratkaisuja. Ensimmäiseen lähtöön jouduttiin starttaamaan viidenneltä paikalta. Mutta sieltä se vanhus tuli ja näytti nuoremmille pojille missä kaappi seisoo, vitsaili 41-vuotias Hertén lähdön jälkeen.

Philip Miemois vasemmalla ja Mathias Hertén oikealla. Kuva: APR Competitionin tiedotus

Tiimin toinen kuljettaja Philip Miemois oli ensimmäisen lähdön viides. Kolmas kuljettaja Johan Ahokas joutui edelleen katsomaan kilpailuja tiimipäällikön tuolista, sillä miehen käsi ei ole vielä täysin toipunut kesäkuisesta tällistä Ahveniston osakilpailussa.

Lauantain ensimmäinen lähtö oli samalla myös sarjan päälähtö, eli lähtö, jota kilpailijat eivät saa vähentää loppupisteistä. Normaalisti pisteet lasketaan siten, että kauden päätteeksi pisteistä vähennetään kaksi huonointa tulosta.

Toiseen erään Miemois pääsi lähtemään neljännestä ruudusta, ja Hertén starttasi matkaan kuudennelta paikalta. Tekniikka teki tällä kertaa temput Miemoisille, ja mies joutui keskeyttämään sähkövikaan. Hertén onnistui napsimaan yhden päänahan, ja tuli maaliin viidentenä.

– Toinen erä meni vähän eri lailla, vanhuus näytti myös sen toisen puolensa. Huono lähtö ja kesti liian kauan saada vauhti ylös. Saavutin kyllä kärkiporukkaa ennen loppua, mutta liian myöhään. Näin se vain käy, elämä on laiffii, totesi Hertén toisen kilpailun jälkeen.

Legends Trophy -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Rata-SM-sarjan yhteydessä Alastaron moottoriradalla 22.-23. syyskuuta.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo