Snowcross 17.03.2020

Herten hopealle Ruotsin Cupin viimeisessä osakilpailussa

Emil Hertenin Ruotsin kausi päättyi viime viikonloppuna. Kuva: Team Loukko.com -tiedotus.

Moottorikelkkailun snowcrossin Ruotsin finaali jäi tällä kaudella ajamatta covid-19-viruksen (koronavirus) vuoksi. Menneenä viikonloppuna Storumassa ajettu osakilpailu jäi kauden viimeiseksi. Emil Herten ajoi junioreissa toiseksi.

Storuman osakilpailu oli Ruotsin mestaruuskauden kolmas karsintakilpailu. Finaalin pois jäädessä laskettiin mestaruuspisteet kolmen osakilpailun perusteella.

Hertenin viikonloppu 12-14-vuotiaiden luokassa alkoi pienissä vaikeuksissa, sillä lähdöt eivät ottaneet onnistuakseen. Rata oli tällä kertaa todella nopea, mutta loi isoja haasteita ohituksissa. Herten nappasi molemmista karsintaeristä kolmannen paikan. Kolmannet paikat karsintaerissä oikeuttivat hänelle suoraan viidennen starttipaikan finaalissa.

Finaalissa Hertenin lähtö onnistui todella hyvin ja hän pääsi kakkospaikalle. Toisella kieroksella Herten nousi jo kärkeen. Finaalin puolessa välissä kakkospaikalla ollut Oscar Nikula pääsi kuittaamaan ohitse ja lopputuloksissa Herten ajoi kakkoseksi todella kovan kilpailun jälkeen. Herten oli tyytyväinen kisaan, mutta häntä harmitti, kun nyt on snowcrosskausi kokonaisuudessaan ohi. Herten sijoittui viidenneksi Ruotsin Cupin kokonaispisteissä.

Teksti: Team Loukko.com -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross