Rata-ajo 26.04.2016

HENRI KAUPPI ALOITTAA FORMULA-KAUTENSA SOTSHISTA

Lahtelainen Henri Kauppi, 20, pääsee toteuttamaan haavettaan siirtyä Formula Kartingista isompiin formula-autoihin 15 vuoden kartingin-uran jälkeen, jossa tuli menestystä. Kauppi on tehnyt sopimuksen lahtelaisen Koiranen GP:n kanssa muutamasta Formula 4 -osakilpailusta. Lahden Urheiluautoilijoita edustava Henri Kauppi ajaa ensimmäisen kilpailun ns. siipiautolla vappuviikonloppuna Venäjän Sotshissa, jossa Formula Ykkösten yhteydessä ajetaan Formula nelosien ensimmäinen osakilpailu.

– Nyt on saatu kasaan sen verran rahaa, että Henkka pääsee ajamaan testien lisäksi Sotshin ja Hollannin osakilpailut ja hyvältä näyttää, että ajetaan kotimaan osakilpailu Hämeenlinnan Ahvenistolla.  Tämä kausi on sisäänajoa ja panostusta ensi kauteen. On hienoa, että Marko Koiranen tuli todella paljon vastaan, että saataisiin mahdollisuus katsoa mihin rahkeet riittää, kertoi isä ja manageri Jukka Kauppi.

Sotshin osakilpailussa, Formula 1 -kilpailun takia, ei pääse ajamaan testejä kuin puolituntia, jonka jälkeen on vuorossa aika-ajot. Näin ollen Koiranen GP:n venäläiskuljettajat ovat etulyöntiasemissa verrattuna nuoren kokemattoman Henri Kauppiin verrattaessa.

IMG_2492

– Jalat pitää maassa ja tehdä vain hyvää työtä ja hakea kokemusta. Nyt on mahdollisuus päästä eteenpäin uralla ja näyttää ihmisille, että olen tukemisen arvoinen. Testeissä auto tuntui todelta hyvältä ja kokemus oli mahtava, kilpailussa täytyy vain pitää pää kylmänä ja tuoda auto maaliin, toivottavasti kohtuullisella sijoituksella, kertoi Henri Kauppi.

Lahtelainen rata-autourheilu saa pitkästä aikaan uuden tulokkaan. Koiranen GP:n omistajilla, Marko ja Jari Koirasella, on takanaan vahva kilpailutausta etenkin kun Jari haki aikoinaan kansainvälistä menestystä Formula 3 -luokasta.


Teksti Arto Sarén
Kuvat Koiranen GP  

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo