Ralli 19.06.2017

Henri Hokkalan debyytti nuottiluokassa päättyi keskeytykseen: ”Vauhdillisesti positiivinen yllätys”

Henri Hokkala. Kuva: Janne Antila Photography

Uransa ensimmäiseen ennakkotutustuttavaan ralliinsa viime lauantaina startannut Autoliitto Tikkakoskea edustava Henri Hokkala joutui keskeyttämään erinomaisesti alkaneen Toivakka Rallin tekniikkavian takia.

Edellisen Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailun Aurassa voittaneen Hokkalan urakka nuottiralleissa alkoi paremmin kuin hyvin, kun nuorukainen kellotti heti kisan avanneella Ruuhimäen erikoiskeella yli 15 sekunnin luokkapohjat. Toisella erikoiskokeella meno jatkui yhtä vakuuttavana ja kahden erikoiskokeen jälkeen ero takana oleviin kasvoi jo yli puoleen minuuttiin.

– Heti alusta asti oli selvää, että täytyy tulla lujaa mutta järkipäässä huonokuntoisten teiden takia. Mutta kakkonen oli kyllä hieno pätkä, ja pystyi laskemaan sen mitä TypeR kulki. Hieman liikaa tuli pieniä virheitä ja turhia liippejä kun yriteltiin kiviä väistellä mutta ek-ajat olivat kyllä positiivinen yllätys.

Hyvän alun jälkeen kuitenkin kolmas erikoiskoe koitui kohtaloksi ja Henri yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa joutuivat jättämään leikin kesken tukevasta johtoasemasta.

– Tiedettiin tien menevän puhki ja kirjaimellisesti kierreltiin kiviä lähes koko EK:n ajan, mutta noin kilometri ennen maalia pitkällä suoralla oli nyppy, jonka alastulossa auto niiasi ja pohjapanssari löi todella kovaa, oletettavasti ajouran keskellä olleeseen kiveen. Öljypohja halkesi ja jouduttiin jättämään kisa kesken.

– Vaikka keskeytys tulikin, niin paljon positiivisia asioita löydettiin kisasta. Tutkitaan loput vauriot, laitellaan auto kuntoon ja toivottavasti päästäisiin kokeilemaan mahdollisimman pian uudestaan tätä hommaa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu vasta elokuun lopulla Kaavilla, joten tiimin kalenteriin mahtunee ainakin yksi nuottiralli heinäkuun aikana.

Teksti: HokkalaRacing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli