Ralli 04.09.2018

Henri Hokkalalle pettymys Enset SM-rallissa – mitali yhä omissa käsissä

Henri Hokkalan Enset SM-ralli päättyi keskeytykseen. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarja jatkui viikonloppuna kauden toiseksi viimeisellä osakilpailulla, Enset SM-rallilla. Henri Hokkalalla oli edessään kova urakka nousta taistelemaan SM3-luokan Suomen mestaruudesta. 

Toisin kuitenkin kävi, Sastamalan ja Huittisten haastavilla teillä käyty sateen värittämä kisa päättyi keskeytykseen podiumtaistelussa. Koko päivän hieman pito-ongelmistakin kärsinyt tikkakoskelainen oli vauhdillisesti oikealla alueella, mutta virheitä sattui luvattoman paljon.

– Meillä oli kyllä huono rengastaktiikka tähän kisaan, eikä sade auttanut sitä yhtään. Paikka paikoin tultiin kyllä lujaa, mutta oli todella liukasta ja pito vaihteli. Tuli tehtyä tyhmiä ajovirheitä kyllä koko loppukauden edestä, Hokkala totesi.

Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM3-luokan kovatasoinen kärkinelikko oli tiiviissä nipussa, vain reilun 8 sekunnin sisällä toisistaan. Henri yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa lähti kisan viimeiselle lenkille tavoittelemaan tarvittavaa voittoa ja sitä kautta täyttä pistepottia. Kuudennen erikoiskokeen ensimmäinen väliaika kertoi jo paljon, selkeä pohja-aika.

– Aina kun on pienikin mahdollisuus mestaruuteen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää. Sinänsä ei mitään sen suurempaa keskustelua käyty taktiikasta, vaihdettiin uudet renkaat etupyöriksi ja napsu lisää kyytiä.

– Ennen puoltaväliä oli nuotissakin hitaaksi merkitty mutka. Pyrin kiihdyttämään mahdollisimman hyvän ulostulovauhdin mutkasta, mutta perä karkasi lopussa alta ja valui leveäksi. Roikuttiin ja lopulta keula tökkäsi vastapenkkaan, ja sen seurauksena jatkaminen ei ollut enää mahdollista.

– Ei laiteta päätä pensaaseen, auto nippuun ja koitetaan kehittyä tehdyistä virheistä, ja näytetään kauden finaalissa mitä osataan, Hokkala toteaa päättäväisesti.

Rallin SM-sarjan kauden päättävä osakilpailu ajetaan 28.-29.9 Turun ja Salon alueiden vauhdikkailla teillä.

Teksti: Hokkala Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli