Ralli 16.02.2018

Henri Hokkala valmiina SM3-luokan pistejahtiin Mikkelissä

Henri Hokkala. Kuva: Timka Seppänen / Solid Photo

Ensimmäistä kauttaan Rallin SM-sarjassa ajavan jyväskyläläisen Henri Hokkalan, 23, kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Mikkelissä ajettavassa SM Vaakuna-Rallissa. Kivenkovassa SM3-luokassa ajava Hokkala starttaa sarjakauden toiseen osakilpailuun pistetaulukon neljänneltä sijalta.

– Kauden avausosakilpailusta (Arctic Lapland Rally) jäi hyvät fiilikset, neljäs sija oli ihan tyydyttävä tulos. Tulevana viikonloppuna täytyy kumminkin pystyä parempaan, mikäli mielii pysyä kärkikamppailussa mukana. SM3-luokan pisteistä ajaa yli kaksikymmentä kuljettajaa, joten varmasti saa koko kilpailun ajan laskea niin kovaa kuin laitteet kulkevat, Hokkala ennakoi.

– Tiistaina ajoimme AKK Driver Academyn harjoitusleirillä treeniä tulevaa rallia varten. Uskon, että ajaminen paranee kilometri kerrallaan ja pyrimme siihen, että sama suuntaus jatkuu myös itse kilpailussa. Tavoitteena on, että vauhti nousee erikoiskoe kerrallaan.

– Toivottavasti pystymme vastaamaan kilpakumppaneiden haasteeseen ja nousemaan lähemmäksi kärkisijoja. Kilpailun tulokseen voi olla tyytyväinen, mikäli olemme nopeimpien kaksivetokuljettajien joukossa. Tietenkin olisi hyvä pysyä penkkojen välissä SM-sarjan ja Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pistetilanteita ajatellen, mutta emme lähde varmistelemaan vaan ajamaan kilpaa. Harmillisesti reitillä on aika paljon samoja erikoiskokeita kuin viime vuonna, joten osalla kilpakumppaneista on jo kokemusta niistä teistä. Pyrimme tekemään siis hyvät nuotit ja sitä kautta saamaan vauhdin kohdalleen heti alusta alkaen, Hokkala päättää.

SM Vaakuna-Ralli käynnistyy perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kilpailu jatkuu yötauon jälkeen lauantaina, jolloin ajetaan kuusi erikoiskoetta.

Teksti: Ville Karjalainen / Hokkala Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli