Ralli 31.07.2018

Hellströmin Vetomies päätyi upean alun jälkeen keskeytykseen

Markus Hellström aloitti Vetomiehen hienosti, mutta joutui lopulta keskeyttämään. Kuva: Markus Hellströmin Tiedotus

Viime viikonloppuna Suomen MM-rallin yhteydessä pääsivät myös kansallisen F-ryhmän kilpailijat nauttimaan Jyväskylän seudun loistavasta rallitunnelmasta. Heidän kilpailunsa sisälsi perjantain Harjun kaupunkierikoiskokeen lisäksi viisi pitkää MM-rallin erikoiskoetta lauantaina.

Markus Hellströmin ja Tapio Järven kilpailu sai täydellisen alun Harjun suurilukuisen yleisön edessä, kun he ajoivat Vetomieheen pohja-ajan. Hellströmille saavutus oli tärkeä, koska vuonna 2017 juuri Harjulla epäonnistuminen hankaloitti taistelua palkintopallisijoituksesta.

Perjantain jälkeen kaksikon kilpailun jatkui lauantaina aamupäivällä ajettavalla Päijälän kuuluisalla pätkällä. Tänä vuonna reitti oli viety keskinopeuksien laskemiseksi monessa kohtaa aikaisempaa pienemmille teille. Varsinkin Vetomiehissä se aiheutti huolestunutta keskustelua, kun kyseisillä teillä usein irtoaa isoja kiviä keskelle ajouraa. Nuotittamisen kannalta ne poikkeavat maakivistä, koska ne eivät ole nähtävissä. Hellströmin kilpailu päättyikin, kun ajolinjalla ollut irtokivi nosti auton keulan osuessaan pohjapanssariin. Osuma johti toiseen törmäykseen, joka päätti matkateon.

– Onnistuneen valmistautumisen ja upean alun jälkeen taka-akselin rikkoontuminen oli meille suuri pettymys. Olimme päättäneet ajaa Päijälän maakiviä varoen ja kisavauhtia isoilla teillä nostaen, mutta tällaista ralli välillä on, totesi Hellström pettyneenä kilpailun päätyttyä.

Kaksikon kausi jatkuu F-rallisarjan johtopaikalta 18.8. Kiteellä.

Teksti: Tero Nättiaho / Markus Hellströmin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli