Ralli 18.06.2017

Hellströmin taival Toivakassa päättyi kardaanin katkeamiseen

Markus Hellström. Kuva: Marko Kyöstilä

F-rallisarjan mestaruutta tavoitteleva Markus Hellström koki kovia lauantaina Toivakan osakilpailussa. Sarjakolmosena reitille lähtenyt Volvo-kuski joutui kartanlukijansa Ari Kurpan kanssa keskeyttämään ehdittyään ajaa vain runsaan kilometrin.

– Kardaaniakseli katkesi 1,6 kilometrin jälkeen. Minulle ei ole koskaan käynyt näin, ja on itse asiassa harvinaista että kardaani ihan oikeasti katkeaa. Syytä on vaikea sanoa. Kyllä tietysti rautakin joskus väsyy, mutta kaikki oli huollettu ja kardaanin ristikkoniveletkit käyty läpi. Ehkä siinä oli joku hiusmurtuma tai jokin. Kun saatiin auto pätkältä pois, niin vaihdettiin kardaani, ajettiin auto kärryyn ja lähdettiin kotiin Saloon, Hellström raportoi.

Sarjapisteiden menettäminen tästä osakilpailusta harmitti, sillä erittäin kovatasoisessa ja tasaisessa mestaruustaistelussa ei voisi sellaista tasoitusta antaa. Erityinen harmi oli vielä se, että avauserikoiskoe oli Suomen MM-rallistakin tuttu Ruuhimäen erikoiskoe.

– Niin, sekin vielä. Ei päästy nyt sitten kuuluisalle Ruuhimäen isolle tielle ja hyppysuoralle.

– Jos jotain hyvää haetaan, niin onneksi kaikki tapahtui aika hitaassa vauhdissa pikkutiellä. Nytkin kardaani yritti tulla sisään, ja teki pienen reiän pohjaan. Isolla tiellä täydestä kyydistä kun kardaani katkeaa, niin tuho voi oli todella hurjaa, Hellström muistutti.

Toivakan osakilpailun voittoon ajoi Jari-Matti Tillikka. Hellströmin seuraava kilpailu on Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava Vetomies-kisa.

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli