Ralli 05.08.2019

Hellström-Järvi podiumilla Vetomiehessä

Markus Hellström. Kuva: Tuukka Nättiaho

Markus Hellströmin ja Tapio Järven ralli päätyi kunnon juhliin lauantaina Jyväskylässä, kun kauan tavoiteltu sijoitus kolmen joukkoon onnistui kaksikolta kansallisessa Vetomies-kilpailussa.

Kilpailuun osallistu noin 70 autoa ja kärjen leveys puhutti kilpailijoita ennen rallia. Hellströmin ralli alkoi mukavasti perjantaina ahtaalla Harjun kaupunkierikoiskokeella, jossa hän ajoi seitsemänneksi.

Lauantaina aamun vauhdikkailla soraerikoiskokeilla hän vielä haki vauhtiaan, mutta syttyi kunnolla kilpailun viimeiseen Kakariston ja Leustun lenkkiin. Salolainen löysi viimein luoton viime kauden kaadon jälkeen rakennettuun uuteen autoonsa, jossa esimerkiksi penkkien sijainti aikaisempaan on muutettu rajusti.

– Nyt hymyilyttää paljon, kun vähän kateissa ollut vauhtimme löytyi noilla kuuluisilla MM-rallin erikoiskokeilla. Tuntuu erityisen hienolta, miten onnistuimme ajamaan viimeisellä EK:lla nojn 11 sekunnin eron kiinni saavuttaaksemme kolmannen sijan, iloitsi Hellström lauantaina Paviljongissa.

– Tätä menestystä Vetomiehessä on yritetty vuosia ja huonoa onneakin on ollut ihan riittämiin. Tällä kertaa ajomme onnistui varsinkin lopussa hyvin, mistä jäi todella hyvä maku seuraavia kilpailuja varten. Tästä on hyvä jatkaa F-rallisarjan syksyn kisoihin haastamaan BMW-rintamaa.

Iloinen ja taustajoukoilleen kiitollinen kaksikko jatkaa kilpailukauttaan 21.  syyskuuta F-rallisarjan Jari-Pekka rallilla Heinolassa. Sarjan kilpailujen lisäksi Volvo nähdään SM Teijo Talot -rallissa Salon ja Turun alueella.

www.vetomiehet.fi

Teksti: Tero Nättiaho.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli