Ralli 31.07.2019

Hellström-Järvi hyvin valmistautuneena Vetomieheen 2019

Markus Hellström. Kuva: Tommi Jalava

Rallin kilpailukauden kohokohta ajetaan tällä viikolla Jyväskylän ympäristössä, kun MM-sarja saapuu Suomeen. Markus Hellström – Tapio Järvi ovat luottavaisina ennen kansallista Vetomies-kilpailua.

Maamme rallikulttuuria kuvaa erityisen hienolla tavalla jo perinteiseksi muodostunut Vetomies-kilpailu (kaksivetoiset) Neste-rallin yhteydessä. Monikansallinen ralliyleisö on kiitellyt suomalaisia, kun modernien ralliohjuksien lisäksi teillä nähdään osassa kilpailua erittäin kovatasoinen kansallinen kilpailu. Viime vuosina Vetomieheen on ottanut osaa myös ulkomaisia kilpailijoita, jotka tuovat mukavasti väriä ralliin.

Tänä vuonna kilpailu alkaa perjantai-iltana Harjun kaupunkipyörityksellä ja jatkuu lauantaina neljällä erikoiskokeella. Reitti on kokonaisuudessaan noin 300 km pitkä, josta EK:ta on 68,80 km.

Kilpailun ennakkoasetelmia säväyttää 2-vetomiehen kärjen laajuus, kun kilpailuun osallistuu monia kokeneita ja menestyneitä rallikuljettajia. Reitistä eniten “parran pärinää” on aiheuttanut lauantain avaavan Pihlajakosken uusi ja pieni osuus heti EK:n alussa, kun kilpailijat pohtivat tarvittavan riskien oton määrää.

– Olemme Tapion kanssa päässeet ajamaan onnistuneet testit, ja tunnelma on meillä erittäin luottavainen ennen reissuun lähtöä. Minusta on hyvä, että tänä vuonna povataan vähän viileämpää keliä kuin viime vuosina. Aiomme tehdä nuottimme todella tarkkaan Pihlajakosken uudelle osuudelle välttääksemme viime vuoden kaltainen kiveen osuminen, joka Neste-rallin reitillä tapahtuu kovin helposti. Tavoitteemme kilpailuun on tälläkin kertaa selkeästi podiumilla, mietiskeli Hellström ennen Jyväskylään suuntaamista.

Kilpailun ennakkoasetelmia ja tilannetta voi seurata tästä linkistä.

Teksti: Tero Nättiaho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli