Ralli 25.07.2018

Hellström ja Järvi tavoittelevat Vetomiehen voittoa

Markus Hellström (oik.) ja Tapio Järvi. Kuva: Tero Nättiaho

Markus Hellström ja Tapio Järvi starttaavat huomenna Vetomies 2018 -kilpailuun hyvin valmistautuneina.

Vuoden 2018 Vetomiehen reitti on melko samankaltainen kuin 2017. Perjantaina illalla ajetaan Harjun kaupunkierikoiskoe, jonka jälkeen lauantain reittiin sisältyy Päijälä ja Pihlajakoski kahteen kertaan sekä Ouninpohjasta muunneltu Kakaristo kertaalleen. Ralli on kokonaisuudessaan 470 kilometriä, joista erikoiskokeita on 103 kilometriä.

Kilpailijat odottavat taas innoissaan pääsevänsä kuuluisille MM-rallimme teille suuren yleisön eteen.

Markus Hellström on saanut Volvoonsa Raision F-rallisarjan voittoisan kilpailun jälkeen uudistetun ja tehokkaamman moottorin, jolla on päässyt ajamaan mukavan määrän testiä erilaisilla teillä. Viime vuoden kilpailussa hän hävisi täpärästi kolmannen sijan jääden neljänneksi. Perjantain Harjulla tuli tuolloin miehelle hieman liikaa tappiota, joten hän on harjoitellut myös asfalttiajoa.

– Teimme Paimion liukkaankelin radalle Harjun alkupäätä simuloivan radan, jossa haimme oikeaa tapaa ajaa uudella moottorilla Suomen ralleille poikkeuksellisissa olosuhteissa, jotta pääsemme tänä vuonna vauhdikkaasti liikkeelle yleisömeren edessä. Auto on kehittynyt viime vuodesta mukavasti ja sarjan nuottikilpailut ovat lisänneet itseluottamustani, toteaa Hellström hymyillen Vaskion testitien helteessä.

Kilpailijoita odottaa reitillä kuuma ja helteinen Suomen kesä, joka saanee rallikansan isosti liikkeelle. Autokunnat saapuvat maaliin MM-rallin podiumille lauantaina illalla noin seitsemältä, jolloin on selvää, kenellä yli viidestäkymmenestä kilpailijasta on sujunut parhaiten.

Teksti: Tero Nättiaho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli