Enduro 05.09.2016

Hellsten kuittasi E2-luokan Suomen mestaruuden

Tuoreen Suomen mestarin on helppo hymyillä.

Riihimäellä ajetussa kauden viimeisessä enduron SM-osakilpailussa voiton vei Vantaan Moottorikerhon Antti Hellsten, mikä varmisti hänelle myös E2-luokan suomenmestaruuden.

Edellisyönä alkanut vesisade teki jo lauantaina ajetusta reitistä vaikean liukkauden takia. Tästä syystä kilpailussa ajettiin kaksi kierrosta alkuperäisen kolmen sijaan. Maastokoeaikaa tuli kuitenkin kilpailun voittajalle yli tunti.

Antti Hellsten jatkoi siitä, mihin lauantaina lopetti. Ajo oli koko päivän varmaa, ja ero tasapisteissä SM-sarjan E2-luokassa olevaan Eemil Pohjolaan kasvoi päivän mittaan.

– Olen tottunut aikanaan ajamaan tällaisella kelillä, joten liukkaus ei aiheuttanut itselleni vaikeuksia, Hellsten kertoo. – En lähtenyt varmistelemaan missään vaiheessa, sillä silloin ajotuntuma katoaa ja virheitä sattuu helpommin, hän jatkaa.
Eroa Pohjolaan kertyi lopulta reilu minuutti.

Lauantaina yleiskilpailun voittanut Matti Seistola sijoittui sunnuntain yleiskilpailussa viidenneksi. Seistola vei kuitenkin E1-luokan voiton ennen luokan suomenmestaruuden lauantaina varmistanutta Antti Hännistä. – Kunto ei vain riittänyt ja viimeinen puristus ajosta puuttui. Eilinen oli rankka päivä enkä toipunut rasituksesta, Seistola sanoo.

E3-luokassa voiton vei taas Kahvakoplan Marko Tarkkala, joka voitti kaikki kauden seitsemän osakilpailua. Tarkkala sijoittui yleiskilpailussa toiseksi.

– Ajo meni ihan ok. Neljännellä maastokokeella kaaduin ja menetin reilusti aikaa, mutta eroa oli kuitenkin jo sen verran, että se riitti luokkavoittoon tänään, Tarkkala kertaa päivän tapahtumia.

Kilpailujohtaja Sauli Nordling on tyytyväinen kilpailuviikonloppuun. – Sade sotki hieman sunnuntaipäivän osalta, sillä jouduimme lyhentämään ajomäärää yhdellä kierroksella. Muuten kilpailut sujuivat hyvin ja palaute on ollut positiivista, Nordling kertoo.

Teksti: Kahvakopla Tiedotus

Tarkkala A3-luokan Suomen mestaruuteen

Enduron suomenmestaruudet ratkeavat Riihimäellä viikonloppuna

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro