Ralli 06.03.2019

Helliikö Meksikon helle suomalaisia – loistavat lähtöpaikat kauden ensimmäiseen soraralliin

Teemu Suninen. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Rallin MM-sarjassa on vuorossa tulevana viikonloppuna kauden 2019 ensimmäinen sorakisa, kun edessä on Meksikon MM-ralli. Paahtavasta helteestään ja korkeilla vuoristoissa kiertelevästä reitistään tutun rallin lähtökohdat ovat suomalaisittain kutkuttavat. Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala ja Teemu Suninen starttaavat matkaan MM-pistetaulukon mukaisten sijotustensa perusteella, joten ainakin teoriassa pistekärjessä olevien kuljettajien pitäisi aurata pahin irtosora suomalaisten tieltä. Yhteensä Meksikon MM-ralliin osallistuu 24 kuljettajaa.

MM-sarjan kärjessä Meksikoon lähtee Toyota Gazoo Racing WRT:n virolaiskuljettaja Ott Tänak (47 pistettä). Ruotsissa paitsi kilpailun, myös viimeisenä ajetun Power Stagen voittanut Tänak saa peräänsä Thierry Neuvillen (40 pistettä) ja hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin (31 pistettä).

Esapekka Lappi on MM-pisteissä parhaana suomalaisena viidentenä 19 pisteellä. Jari-Matti Latvala on kymmenellä pisteellään yhdeksäntenä ja Teemu Suninen yhdellä pisteellään 15:s.

Tallimestaruuspisteissä Toyota jatkaa johdossa 58 pisteellä. Toisena oleva Hyundai on kuitenkin kirinyt eron ainoastaan yhteen pisteeseen. Citroen on kolmantena (47 pistettä) ja M-Sport Ford neljäntenä (30 pistettä).

Tallien miehistöt ovat ennallaan paria poikkeusta lukuunottamatta. Hyundailla kilpailukautensa MM-sarjassa avaa espanjalaisveteraani Dani Sordo. Sordo ”perii” paikan yhdeksänkertaiselta maailmanmestarilta Sebastien Loebilta, joka tosin palaa ratin taakse Meksikon jälkeen ajettavassa Korsikan MM-rallissa. M-Sport Fordilla Monte Carlossa ja Ruotsissa ajanutta Pontus Tidemandia ei Meksikossa nähdä.

Teemu Suninen

– Meksiko ja Ruotsi ovat täysin erilaisia ralleja, mutta olisi mukava jatkaa samanlaista vahvaa vauhtia. Ajoimme viikko sitten yhden päivän testit Espanjassa, ja vaikka lämpötilat eivät olleet samoja kuin Meksikossa, niin meillä oli hyvä mahdollisuus saada tuntumaa autoon korkeassa ilmanalassa ja soralla.

– Tunne autosta oli todella hyvä, mutta aina on sen suhteen epävarmuutta, ettemme tiedä, mitä kilpailijat ovat tällä välin tehneet. Samanlainen fiilis oli ennen Ruotsia, mutta vauhtimme oli hyvää ja riitti taisteluun kärkisijoista.

– En ole varma, pystymmekö haastamaan kärkimiehet, mutta teemme kaikki töitä kovasti sen ja Fiestan kehittämisen eteen. Se työ näkyi Ruotsissa. Toivottavasti se näkyy taas Meksikossa.

– Minulla on myöhempi lähtövuoro, mutta se ei aina ole hyvä asia, koska tielle voi nousta paljon kiviä. Tarkoitus on ajaa nätisti ja vauhdin lisäksi meillä täytyy olla tasaisuutta.

Esapekka Lappi

Esapekka Lappi. Kuva: Aurelien Vialatte / Red Bull Content Pool

– Espanjassa ajamamme testit saivat oloni entistäkin mukavammaksi C3 WRC -autoni kanssa Ruotsin saavutuksen jälkeen. Koen enemmän olevani sinut auton kanssa.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että kokemukseni Meksikon rallista ovat rajalliset. Olen kilpaillut täällä vain viime vuotisessa rallissa vuoden 2017 nuotituksen lisäksi. Siinä valossa viiden kärjessä maaliin pääsy olisi hyvä tulos minulle.

– Lähtöpaikkamme antaa meille edun, jos vertaa muutamaan ensimmäiseen autoon, joten se on meistä kiinni, että saamme käytettyä sen hyväksemme. Meidän täytyy ajaa todella siististi ja tehokkaasti näillä teillä, koska korkealla ajaminen vie autoista noin sata hevosvoimaa.

Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala. Kuva: Taneli Niinimäki

– Odotan innolla Meksikoa ja etenkin lämmintä aurinkoa Suomen talven päätteeksi. Tähän mennessä kauden alku ei oikein ole ollut sitä, mitä olisin halunnut. Jos nyt jotain positiivista kuitenkin haetaan, niin meillä on aika kiva lähtöpaikka Meksikossa ensimmäiseen päivään, koska olemme kahdeksantena autona liikkeellä. Ajoimme hyvät testit Espanjassa. Käytin pienillä hienosäädöillä samoja säätöjä, joilla voitin Australiassa. Tärkeintä on, että olen luottavainen tallimme valmiuteen korkeassa ilmanalassa ja korkeissa lämpötiloissa.

Lämpö ja ohut ilma kuljettajien ja autojen haasteena

Rallin MM-sarjan kahta ensimmäistä kilpailua, Monte Carloa ja Ruotsia kutsutaan erikoiskilpailuiksi olosuhteidensa vuoksi. MM-rallikaravaanin siirtyessä soralle, on Meksikossakin luvassa hyvin vaativat olosuhteet. MM-sarjan kärkitiiminä olevalla Toyotalla on ollut vaikeuksia kahtena aiempana vuotena kilpailun aikana olevien lämpötilojen ja ohuen ilmanalan kanssa.

Tänä vuonna MM-sarjan kärjessä kilpailuun lähtevä Ott Tänak tullee kohtamaan haasteita tienauraajan roolissa, sillä tiet ovat yleensä pölyisiä ja irtosoran päällystämiä. Ralliin osallistuu tänä vuonna ainoastaan 10 WRC-kuljettajaa, joten olosuhteiden pitäisi olla verrattain tasaiset myös toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla.

Meksikossa ajetaan neljän vuorokauden aikana 21 erikoiskoetta. Ralli alkaa Suomen aikaa torstaina aamuyöllä kello 04.08 ajettavalla kaupunkierikoiskokeella. Rallin ensimmäinen lenkki jatkuu Suomen aikaa kello 18.18 perjantai-iltana ja päättyy lauantaiaamuyönä kolmen jälkeen. Ensimmäisellä lenkillä ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, yhteismitaltaan 115,33 kilometriä.

Lauantaina ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, joihin lukeutuu muun muassa rallin pisin erikoiskoe, 32,27-kilometrinen Otates. Lauantai on pisin myös erikoiskoekilometreiltään, joita ajetaan yhteensä 138,37.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina kilpaa ajetaan 60,17 kilometrin verran ja ne jakautuvat kolmelle erikoiskokeelle. Rallin loppuhuipennus nähdään sunnuntaina kello 20.18 Suomen aikaan alkavalla Las Minasin erikoiskokeella, joka on myös rallin Power Stage -erikoiskoe.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli