Pienoisautoilu 14.08.2019

Heinonen ja Kauppinen Suomen mestareiksi

Vaasan Urheiluautoilijat isännöi SM-kauden päätöstä. Kuva: Vaasan UA.

1/8-luokan radio-ohjattavien krossiautojen SM-sarjojen päätösosakilpailu ajettiin Vaasassa lauantaina 10. elokuuta. Fullspeed RC:n Ari Heinonen ja Teppo Kauppinen juhlivat luokkiensa Suomen mestareina.

Polttomoottoriluokassa mestaruus oli käytännössä ratkennut jo aikaisemmin pääkaupunkiseudun Fullspeed RC:n Ari Heinoselle.

Aamun harjoituksista lähtien näytti siltä, että podiumpaikoille oli tarjolla kaksi Fullspeed RC:n kuljettajaa Heinosen lisäksi, Joseph Quagraine ja Max Mört. Mört vei alkuerät nimiinsä Heinosen ollessa toinen ja Quagrainen kolmas. Semifinaaleissa kolmikko oli kärkisijoilla Heinosen ottaessa paalupaikan finaaliin selkeällä erolla Quagraineen.

Finaali alkoi ensimmäisillä kierroksilla Heinosen ja Quagrainen vaihdellessa johtopaikkaa. Quagraine pääsi kuitenkin pikkuhiljaa karkuun Heinosen tehdessä virheitä ja kasvatti johtoaseman noin 18 sekuntiin ennen Mörtiä, joka oli ohittanut Heinosen. Erän puolivälissä Quagraine kaatoi autonsa kauas nostajista ja ero Mörtiin kutistui alle kymmeneen sekuntiin ja näytti siltä, että Mörtillä olisi ollut mahdollista ottaa johtoauto kiinni.

Finaalin toinen puolisko oli kuitenkin Quagrainen kontrollissa, ja sanojensa mukaan hän ”pyrki ajamaan varmasti suuren eron vuoksi” väistellen radan suurimpia kuoppia ja kuunnellen mekaanikon väliaikatietoja.

Ruutulipulla Mört oli enää runsaan sekunnin päässä. Heinonen piti kolmannen sijansa kierroksen kärjelle jääneenä. Suomen mestaruus meni siis Heinoselle ennen Turun UA:n Tomi Salosta ja Hyvinkään UA:n Simo Ahoniemeä.

Joseph Quagraine (kesk.) voitti M8-luokan viimeisen SM-osakilpailun. Kuva: Vaasan UA.

Sähkömoottoriluokassa mestaruus oli vielä kahden kauppa. Fullspeed RC:n Teppo Kauppinen ja Äänekosken pienoisautoilijoiden Jarno Siltanen olivat tasapisteissä ennen viimeistä osakilpailua.

Kauppinen oli hyvässä vedossa vieden kaksi alkuerää kolmesta ja varmistamalla näin paalupaikan finaaleihin ennen Vaasan UA:n Mikko Luopajärveä ja Äänekosken pienoisautoilijoiden Ilari Lamminsivua. Siltanen lähti finaaleihin ruudusta neljä.

Kaikki kolme finaalilähtöä menivät ristiin, Kauppinen, Luopajärvi ja Siltanen voittivat jokainen yhden finaalilähdön. Tuloslaskennan perusteella Kauppinen vei luokan voiton tasapisteillä Luopajärven kanssa, mutta paremmalla erätuloksella, kolmas sija Siltaselle.

Osakilpailuvoitolla Kauppinen vei Suomen mestaruuden kotiinsa Siltasen tullessa toiseksi. Luopajärvi nousi Vaasan toisen sijansa ansiosta SM-pronssille.

Teppo Kauppinen (kesk.) pokkasi M8e-luokan viimeisen osakilpailun voiton ja sitä kautta Suomen mestaruuden äärimmäisen tiukassa taistossa. Kuva: Vaasan UA.

Vaasan osakilpailun tulokset:

M8

1. Joseph Quagraine Fullspeed RC

2. Max Mört Fullspeed RC

3. Ari Heinonen Fullspeed RC

M8e

1. Teppo Kauppinen Fullspeed RC

2. Mikko Luopajärvi Vaasan UA

3. Jarno Siltanen ÄkpaRC

Teksti: Juha Mäki, tiedottaja, Vaasan UA.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu