Motocross 11.09.2018

Heinolassa tehdään historiaa: Naispari osallistumassa sivuvaunucrossin SM-osakilpailuun

Maarit Mäkinen ja Johanna Lehtiö tulevat kisaamaan tulevana viikonloppuna Heinolassa. Kuva: Maarit Mäkisen Tiedotus

Maarit Mäkinen avaa kilpailukautensa Heinolassa Sivuvaunumotocrossin SM-luokassa tulevana sunnuntaina. Nainen on tekemässä historiaa yhdessä Johanna Lehtiön kanssa.

Naisten soolomotocross-sarjassa kisanneen Maarit Mäkisen ensinmäiset kokemukset sivuvaunulla ajamisesta ovat nyt takana ja puomi kutsuu välittömästi. Vielä ei kuitenkaan ole kiveen hakattua, nähdäänkö nainen purkkiorjana vai kuljettajana, mutta suunnitelma on jo olemassa:

– Alustavana suunnitelmana on olla kuljettajana ja purkissa on mukana Johanna Lehtiö, joka on ensi kertaa puomilla, Mäkinen toteaa.

Pasi Takatalo on antanut Mäkiselle mahdollisuuden päästä kokeilemaan sivuvaunua ja varoituksen sanoina lausunut lajin olevan koukuttavaa.

– Hyvillä ohjeilla ja opeilla turvallisin mielin malttivauhdilla startataan. Tämä tulee olemaan kokemusta rikkaampi viikonloppu ilman suuria tulospaineita.  Suomalaista naisparivaljakkoa ei tiettävästi ole nähty viivalla ennen, mutta nyt nähdään!

Mäkinen ei voinut loukkaantumisen takia osallistua kilpailuihin tällä kaudella, joten nainen asettuu viivalle ensi kertaa tänä vuonna vasta aivan kauden päätteeksi.

– Tavoitteena tälle kaudelle oli pelkkä kuntoutuminen talven leikkauksista ja hyvää tulosta olemme saaneetkin aikaan Lehmuksen OMT fysioterapeutti Jyrki Hankaniemen kanssa. Minut on otettu avoimin sylin vastaan ja katsottu kokonaisuutta etenemisen suhteen. Jyrkin määrätietoisuus on pitänyt minut kurissa, vaikka radalle polte on ollut kova. Usko ja luottamus ammattitaitoiseen ohjaamiseen on ollut tärkeimmässä asemassa etenemisessäni. Vielä on matkaa edessä mutta tämä on pieni piristysruisku treenaamiseen.

Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden naisedustusta nähdään radalla jo lauantaina, kun Noora Uro starttaa elämänsä ensimmäisen kerran 125cc-pyörällä MXD Suomen Cup -luokassa Iris Penttisen kanssa.

Kauden 2018 viimeisen MX-Liiga osakilpailun jälkeen ajetaan Kerhojoukkue-kilpailut Sipoossa 22-23.9.2018.

Kuva ja teksti: Maarit Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross