Trial 01.07.2018

Heinätrial oli jälleen Leipijärven juhlaa

Veeti Kaunisto pääsi juhlimaan C-Super-luokan voittoa sunnuntaina. Kuva: Sari Kiuru

Trialin Suomen Cupin neljäs osakilpailu ajettiin Jyväskylässä Kotasen leirintäalueella aurinkoisessa säässä. Jari Leipijärvi jatkoi voittajan otteita Suomi Cupin 40+-luokassa nappaamalla tuplavoiton viikonlopulta.

Vuorossaan 33:s Heinätrial oli Suomen Cup -osakilpailu 40+ ja C-Super-luokkien osalta. Viikonloppuna ajettiin myös kansallisissa luokissa. Heinätrialin maasto sisälsi mm. purojaksoja, jotka aiheuttivat totutusti haastetta monille ajajille. Tunnelma oli hieno koko viikonlopun, mutta järjestäjät olisivat toivoneet enemmänkin ajajia maastoreiteille.

Suomen Cupin 40+-luokassa Tervakosken Moottorikerhon Jari Leipijärvi on tähän asti poiminut voitot jokaisesta ajetusta osakilpailusta, eikä mies tuottanut pettymystä tälläkään kertaa. Mies teki yhtä vaille hattutempun ja voitti kaiken mitä voitettavissa oli, eli molemmat viikonlopun kilpailut. Toiseksi 40+-luokassa ajoi molempina päivinä Leipijärven seuratoveri Jörgen Nylund ja kolmantena nähtiin MMK:n Marko Itäkunnas.

C-Super-luokan kauden tähänastinen pistehamstraaja, Hämeen Moottorikerhon Vilkku Selin, oli lauantain kilpailussa vasta viides. Voittajaksi kruunattiin seuratoveri Leevi Seppä, jonka perässä toisena seurasi Artis Alksnis. Kristian Ilvessuo oli kilpailun kolmas. Sunnuntain kilpailussa Tervakosken Moottorikerhon Veeti Kaunisto veti pisimmän korren jättäen lauantain voittajan Leevi Sepän toiseksi. Kolmantena sunnuntain palkintokorokkeella juhli Artis Alksnis.

Jennifer Siekkinen kiitteli Jyväskylän haastavia maastoja. Kuva: Sari Kiuru

Siekkinen liikenteessä lainamopolla

Kansallisessa JM-Y-luokassa taituroinut Jennifer Siekkinen oli lauantain kilpailujen neljäs ja sunnuntaina viides. Nainen oli liikenteessä lainakalustolla, ja kiitteli Heinätrialin reitin haasteita.

– Tämä oli minulle perinteinen kilpailu. Minulla on nyt kaksi treenikertaa takana, ja olen täällä liikkeellä lainamopolla. Jaksoilla oli mukavasti haastetta, ja kivikoissa enduro-ajotyyli ei ollut paras mahdollinen, kun tulee vauhdin kasvaessa “turhia jalkoja”, valaisi Siekkinen.

Siekkinen nähdään ulkomailla seuraavaksi 11.-12.8 Ruotsin EM-osakilpailussa, jossa naisella on tähtäimessä sijoitus viiden kärjessä.

Trialin Suomen Cup pitää hetken kesätaukoa, kun seuraava osakilpailu ajetaan Espoossa vasta 1. syyskuuta.

Tulokset lauantai 30.6.
Tulokset sunnuntai 1.7.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Trialin Suomen Cup jatkuu viikonloppuna Jyväskylässä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial