Rallicross 31.03.2017

Heikkinen starttaa MM-jahdin Barcelonasta

Vuoden 2014 MM-hopeamitalisti Toomas Heikkinen aloittaa uuden kauden hyvillä mielin. Kuva: EKS RX

12 osakilpailua käsittävä rallicrossin MM-sarja päräytetään käyntiin tänä viikonloppuna Espanjan Barcelonasta. Suomen Toomas Heikkinen jatkaa viime vuoden tapaan EKS Rallicross –tiimissä nyt kuitenkin Audin tehtaan tukemana.

EKS RX -tiimi lähtee kauteen 2017 kolmella kuljettajalla. Tiimissä jatkavat viime vuoden maailmanmestari Ruotsin Mattias Eks, Suomen Toomas Heikkinen ja uutena kuljettajana tallissa debytoiva latvialainen Reinis Nitiss.

Viime vuonna niin kuljettajien kuin tiimienkin maailmanmestaruuden saavuttanut EKS RX lähtee hakemaan myös tältä kaudelta tuplamestaruutta.

– Uusi kausi alkaa ja lähdetään ihan nollasta liikenteeseen. Muutamat tiimit on nyt lähteneet kunnolla rallicrossin mukaan ja panostaneet hyvin. Tästä tulee varmaan aika tasainen vuosi, Espanjasta tavoitettu Heikkinen ennakoi.

EKS-tiimi lähtee kauteen 2017 kolmella autolla. Kuva: Audi Sport

Panostus näkyy myös EKS-tiimissä, joka tänä vuonna nauttii Audin tehtaan tukea.

– Muutos näkyy täällä varikolla selkeästi. Viime vuonna kun ympärillä pyöri 25 ihmistä, niin nyt heitä on 45. Tiimi on kasvanut tosi paljon ja totta kai resursseissa se näkyy myös.

Vuoden 2014 MM-hopemitalisti sijoittui viime vuonna seitsemänneksi ja hamuaa luonnollisesti tänä vuonna MM-mitalia.

– Uskon omiin mahdollisuuksiini. Olen kerran ollut kakkonen sarjassa ja viime vuonna olin kolme kertaa podiumilla, niin nyt jos vaikka olisin siellä kuusi kertaa, niin pystyisin taistelemaan hyvistä sijoituksista. Tiukka kausi on kuitenkin varmasti luvassa.

Heikkisen lisäksi tämän kauden MM-sarjassa suomalaisvärejä edustaa vakiokuskina viime vuonna MM-sarjassa debytoinut Niclas Grönholm, joka kisaa nyt isänsä Marcus Grönholmin GRX-tiimissä. Joni-Pekka Rajala nähdään kauden aikana myös neljässä MM-osakilpailussa.

Lauantai (Suomen aikaa)
13.00-14.30     Aika-ajo 1 (Q1)
15.30-17.00     Aika-ajo 2 (Q2)

Sunnuntai (Suomen aikaa)
11.00-12.30     Aika-ajo 3 (Q3)
12.30-13.40     Aika-ajo 4 (Q4)
16.00-16.40     Semifinaali ja finaali

Rallicrossin MM-lähetykset Suomessa näyttää Nelonen Pro ja internetissä Ruutu+.
Livestream: www.fiaworldrallycross.com/live

Teksti: Moottoriurheilu.tv

GRX-talli debytoi Barcelonassa – Niclas Grönholmin MM-kausi alkaa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross