Ralli 13.08.2018

Heikki Westerlund luokkavoittoon Lahti Historic Rallyssa: “Tunnelma oli mukavan leppoisaa”

Heikki Westerlund tyylitteli luokkansa voittoon Lahdessa. Kuva: Eero Auvinen

Lahden EM Historic Rally ajettiin kuluvana viikonloppuna. Heikki Westerlund ajoi kilpailussa oman luokkansa voittoon yhdessä kartanlukijansa Hanna Valosen kanssa.

Westerlundin Lammin Urheiluautoilijoiden seurakaveri Jari Kankaanmäki ja kartturinsa Enni Mälkönen ajoivat hienosti yleiskilpailun voittoon. Esa Peltonen ja Hannu Lamminen Joensuun Urheiluautoilijoista sijoittuivat tyylikkäästi yleiskisan viidensiksi ja luokkansa ykkösiksi.

– Kyllä oli hienot kaksi aurinkoista rallipäivää. Järjestelyt toimivat hyvin ja tunnelma niin kilpailijoiden kuin järjestelypuolen henkilöillä oli mukavan leppoisaa koko kilpailun ajan, kiitteli Westerlund.

– Omalta osaltamme kisa lähti käyntiin juurikin niin tahmeasti kuin etukäteen oletinkin. Vauhtia ei vaan löytynyt millään ja ajaminen oli jotenkin vaikean oloista. Kyllä se vähäinen kisojen ajaminen näkyi otteissa ja erikoiskoeajoissa. Perjantaina ajelimme omassa luokassamme kyllä ihan kärjen vauhtia, mutta kokonaistilanteen sijoitus ei oikein tyydyttänyt.

Perjantaina ajetun lenkin jälkeen Westerlund ja Valonen olivat koko kilpailussa illalla sijalla 21. ja omassa luokassaan toisena vain 0,9 sekuntia Risto Lainetta perässä.

– Lauantaina aamulla pohdittiin hieman Hannan kanssa ajamista ja todettiin, että kyllä nyt on vaan pakko nostaa vauhtia ja yrittää päivän aikana parantaa sijoitustamme, totesi Westerlund.

Päivän avasi Hyväneulan noin 15 kilometrin pituinen vauhdikas pätkä, jossa Westerlund ja Valonen ajoivat yleiskilpailun kymmenenneksi nopeimman ajan, ja omassa luokassaan 11,6 sekunnin pohjat. Seuraavalla eli Perinkään kasipätkällä, pituudeltaan noin 14 kilometriä, parin aika oli koko kilpailun 14:s nopein ja he saivat lisää eroa 12,5 sekunnin luokkapohjilla.

Ennen päivähuoltoa ajettiin vielä Ylänteen 13 km pituinen ek, jossa kaksikolle kirjattiin koko kisan 11. nopein aika ja luokassa 10.8 sekunnin pohjat.

Huollon jälkeen vuorossa oli vielä samat 3 ek:ta uudelleen, mutta ek 11 jouduttiin perumaan tien varrella syttyneen metsäpalon vuoksi. Toiseksi viimeisellä ek:lla Westerlund piti tasaista kyytiä yllä ja se riitti koko kisan 15. sijalle. Luokassa irtosi 11.2 sekunnin pohjat. Kisan viimeisellä ek:lla Ylänteellä tulos oli yleiskisan 11. Luokassa eroa tuli lisää 8.6 sekuntia.

– Lauantai sujui ajamisen osalta jo ihan mukavasti, mutta perjantain ajaminen ei oikein natsannut. Tässä rallissa kuitenkin maaliin pääseminen on loistava juttu ja siihen pitää olla erittäin tyytyväinen, Westerlund totesi.

– Oman luokan voitto 53.7 sekunnin erolla pariin Risto Laine – Reeta Hämäläinen oli myös hieno juttu. Risto ja Reeta meitä onnitellessaan kiittelivät kovasti tiukasta parin päivän kisasta. Kolmansiksi luokassamme ajoi Italialaispari Luise Matteo – Ferro Melissa, jotka muuten ovat oikein hauskoja veikkoja ja myös he onnittelivat meitä kovin iloisina, ja olivat omaan kisaansa myös erittäin tyytyväisiä, Westerlund kertoi.

Yleiskilpailussa kaksikon sijoitus oli lopulta mukavasti 14:s.

– Remonttia on Mantaan nyt tiedossa, koska lauantaina meillä alkoi jo heti aamusta ongelmat lämpöjen kanssa. Jäähdytysnestettä lisäiltiin autoon koko ajan enemmän ja enemmän. Ajamiseemme pätkillä tällä ei onneksi kuitenkaan ollut vaikutusta, koska pääsimme huoltamaan autoa jokaisen erikoiskokeen jälkeen.

– Perjantain ainoa ongelma oli takaa kahden pyöränpultin katkeaminen parisen kilometriä ennen ek 2:n maalia. Onneksi pyörä pysyi kiinni erikoiskokeen maaliin saakka ja heti pätkän jälkeen huollossa Kake ja Toni saivat vauhdikkaasti pultit vaihdettua uusiin, Westerlund saneli lopuksi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Heikki Westerlundin tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli