Ralli 08.08.2018

Heikki Westerlund Historic rallin EM-kilpailuun

Heikki Westerlund lähtee taistelemaan EM-kilpailuun yli 40 vuoden rallikokemuksella. Kuva: Jukka Aromaa

Tulevana viikonloppuna ajetaan Historic rallin EM-kilpailu Lahdessa. Kilpailuun osallistuu myös pitkän linjan rallimies Heikki Westerlund yhdessä kartanlukijansa Hanna Valosen kanssa.

Yli 40 vuoden rallikokemuksen omaava Westerlund suuntaa viikonloppuun kesän ajotauosta huolimatta positiivisella mielellä.

– Ajotaukoa edellisestä kisastamme (Urjalan miniralli 5.5.) on jo jonkin verran, mutta ihan luottavaisin mielin olemme tulevana viikonloppuna lähdössä Lahden EM Historic ralliin. Mantaa ehdimme testaamaan Historic Rally Clubin ja Lammin UA:n järjestämässä harjoitustapahtumassa kolmisen viikkoa sitten ja Manta tuntui toimivan ihan hienosti, kertoo Westerlund.

Westerlund ja Valonen ovat ehtineet jo tutustua reittiin ja käydä nuotittamassa erikoiskokeita. Mies kehuu EM-rallin reittiä vuolain sanoin.

– Olemme olleet tänään kahdeksan tuntia reittiin tutustumassa eli nuotittamassa ja hienoja, nopeita sekä erittäin vaativia ovat rallissa ajettavat erikoiskokeet. Reitti on jo myös tänään yleisölle julkaistu, joten tässä voi jo nyt hehkuttaa ajettavia pätkiä. Rallin reittitiimi on valinnut kyllä alueelta niitä tarjolla olevia makeimpia osuuksia. Miltä kuulostavat sellaiset ainakin ”ralliperunoille” tutut pätkät kuten Avus, Neroskulma, Ylänne, Perinkää, Hyväneula ja Porvola. Kyllä saa laskea vauhdilla menemään! Helppoja pätkiä nämä eivät kuitenkaan  todellakaan ole, valaisee Westerlund.

– Ilmoittautumislistalla on kovia nimiä, ja mukana on myös runsaasti ulkomaisia pareja. Vauhti rallin kärjellä tulee taas taatusti olemaan huimaa. Saamamme lähtönumero oli positiivinen yllätys, koska mehän emme olleet mukana ajamassa viime vuoden Lahden EM-rallissa lainkaan ja edellisvuonna kisa jäi kesken. Työkiireideni vuoksi nyt kesän rallien jäätyä vähiin on pakko tunnustaa, että ”vauhdikkaan etenemisen taulukko” voi olla alkuun jossain hukkateillä. Jos jokin tavoite on pakko ralliin asettaa, niin mikäli pidämme lähtönumeromme mukaisen sijoituksen lopputuloksissa, on siihen oltava hyvinkin tyytyväinen!

“Hienoja, nopeita sekä erittäin vaativia ovat rallissa ajettavat erikoiskokeet”, kiittelee Westerlund. Kuva: Susanna Mattila

Kilpailun startti tapahtuu Lahden satamasta perjantaina klo 10.01 alkaen, josta rallikaravaani suuntaa kohti erikoiskokeita. Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä 12 erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 160 kilometriä. Koko reitille kertyy päivien aikana pituutta 630 kilometriä. Erikoiskokeita on kuusi kappaletta, jotka kaikki ajetaan kahteen kertaan, eli kolme erikoiskoetta molemmille päiville.

Rallipäivien päivähuollot suoritetaan Lammilla, Lammin Betoni Oy:n alueella. Perjantaina huollot alkavat noin klo 13.15 ja lauantaina noin klo 12.15. Perjantai-illan huolto tapahtuu kilpailukeskuksen alueella Lahdessa Lahti-Hallilla alkaen noin klo 18.

EM-rallin yhteydessä ajetaan myös kansallinen Lammi-ralli.

Kilpailun tuloksia voi sitten seurata tästä.

Teksti: Heikki Westerlundin tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli