Ralli 26.09.2019

Heikki Koski-Lammin SM-mitalitoiveet tältä kaudelta ohi – Juho Koski-Lammilla uusi auto

Heikki Koski-Lammi vauhdissa Laitilassa. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen.

Jalasjärveläisen Heikki Koski-Lammin ja siilinjärveläisen kartanlukija Ari Koposen edellinen rallin SM-osakilpailu päättyi pettymykseen, kun SM3-luokan ykköstila muuttui hylkäykseen ja voiton mitätöintiin. Sijalle yhdeksän SM-sarjan pistetaulukossa pudonnut Koski-Lammi oli kilpailun nopein kaksivetokuljettaja, joten vauhti on näytetty. Juho Koski-Lammin alle on vaihtunut Ford Fiesta R2T.

Heikki Koski-Lammin Laitilan pettymys on pyyhitty pois, ja katse on Turun osakilpailussa. Hänen Citroen C2:sen takajarrusatula on saanut nyt osaluokituksen AKK Motorsportilta. Lisäksi Citroenia on päivitetty uuden johtosarjan avulla ja toivottavasti edellisessä kilpailussa ilmenneet sähkövaivat olisivat historiaa. Myös Laitilassa vaivannut ohjaustehostinvika on korjattu ja auton lisävalopatteria tehostettu.

– Pyritään pääsemään Turussakin kärkivauhtiin ja toivottavasti nyt ensimmäisen kerran auto toimisi moitteetta. Ennen hylkäystä olisi ollut vielä mahdollisuudet mitaliin, mutta nekin mahdollisuudet ovat nyt menneet. Käydään nyt vain ajelemassa läpi, tuumii numerolla 33 kauden päätöskilpailuun starttaava Heikki Koski-Lammi.

Juho Koski-Lammin viime kausi päättyi RSJM-sarjan Suomen mestaruuteen. Samalla myös auto vaihtui ja viime vuoden viimeisessä SM-rallissa hänet nähtiin Citroen C2:sen ratissa. Nyt tälläkin kaudella Juhon alla on uusi kalusto kauden päätöksessä, kun ranskatar on vaihtunut Ford Fiesta R2T:hen. Tällä autolla on tarkoitus jatkaa ensi kaudella SM3-luokassa.

Juho Koski-Lammin ja kuortanelaisen Arto Ala-Kokkilan kausi 2019 on pitänyt sisällään nousujohteisia suorituksia, joita tällä kaudella lähdettiin hakemaan. Kausi alkoi Kouvolassa viidennen sijan arvoisesti ja seuraavassa osakilpailussa Joensuussa teknisten ongelmien ja pienen ulkoilun seurauksena maalissa sijoitus oli 14. Riihimäellä ja Pohjanmaa-rallissa Juho kärsi keskeytykset. Nyt Laitilassa sijoitukseksi nousi neljäs tila isoveli Heikki Koski-Lammin voiton hylkäyksen jälkeen.

Flying Finn Academyn leiriltä Keuruulta Juho sai lisää ajotuntumaa Fordiin.

– Auto on tarkka ajettava. Kohtalaisen hyvin kilometriä on nyt tullut alle, niin hyvää suoritusta odotan Turun päätöksestä. Hieno mahdollisuus päästä ajamaan tällaisella autolla, hehkuttaa Turun osakilpailuun numerolla 37 lähtevä Juho Koski-Lammi.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli