Ralli 27.12.2019

Heikki Koski-Lammin kauden 2020 suunnitelmiin muutos

Heikki Koski-Lammin suunnitelmiin muutos vuodelle 2020. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Kaudella 2019 Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen toivat Jalasjärvelle kaksi SM3-luokan nopeinta suoritusta, mutta vain yhden pokaaliin, kun voitto Laitilassa hylättiin. Samalla SM-pronssi valui Heikin käsistä. Ensi kauden sarjana toimii kuitenkin F-rallisarja.

Heikki Koski-Lammi haluaakin kiittää samalla koko somekansaa ja kaikkia niitä, jotka olivat Heikin tukena Laitilan hylkäyksen jälkeen.

– Tällä tuella on ollut todella suuri merkitys tällä kaudella, ja se on auttanut minua menemään eteenpäin mitalin menettämisestä huolimatta, kiittelee Heikki Koski-Lammi.

Heikki Koski-Lammin alkukausi oli haastava. Tekniikkaongelmien täyteisistä talviosakilpailuista ja kesäkauden avauksesta sijoitukset olivat kuudes, neljäs ja neljäs. Kesäkauteen tullessa autoa saatiin kehitettyä eteenpäin ja voitettua teknisiä vikoja. Kolmessa viimeisessä kilpailussa Heikki piti yllä voittovauhtia, ollen nopein kahdessa viimeisessä osakilpailussa ja yhdessä kilpailussa kokien valitettavan keskeytyksen johtopaikalta tekniseen vikaan. Loppusijoitus SM-pisteissä oli kuudes.

Vuonna 2020 sarja kuitenkin vaihtuu, eikä Heikkiä nähdä ainakaan kokonaan Rallin SM-sarjaa kiertämässä. Citroen-kuljettajan sarjaksi valikoitui F-rallisarja, jossa hän lähtee kirittämään kaksivetoisten nuottiluokkaa. Sarja on Koski-Lammille ennestään tuttu, sillä vuonna 2015 hän juhli silloin F-Cup nimeä kantaneen sarjan B-junioreiden mestaruutta. Ensi kaudelle jalasjärveläiskuljettajalle oli tarjolla monia eri mahdollisuuksia, mutta valitettavasti rahoituksen puuttuessa, mikään niistä ei ole vielä toteutunut. Ajamatta jääminen ei kuitenkaan kuulunut vaihtoehtoihin. Toinen luokkavaihdokseen vaikuttava syy oli Flying Finn Future Star -kilpailun muutokset. Tittelistä voivat kilpailla ainoastaan Ford Fiesta R2T:llä kilpailevat kuljettajat, joten Heikillä ja Citroenilla ei ole enää asiaa taistelemaan paikasta JWRC-sarjaan kaudelle 2021. Rahoitusta kuitenkin pyritään keräämään kauden mittaan ja saattaa olla, että Heikki nähdään nelivetoisen ratissa vielä tällä kaudella.

Myös Heikki Koski-Lammin Citroenin repsikan jakkara täyttyy uudella miehellä. Ranskalaisauton ohjaamoa täydentämään lähtee maailmallakin karttaa lukenut Jarno Ottman.

– SM3-luokassa ajaminen ei enää motivoi, kun säännöt muuttuivat. F-rallisarjaan lähdetään pitämään hauskaa ja lievittämään ajohaluja. Toki pikkuveljeä (Juho Koski-Lammi) tulen auttamaan SM-sarjan puolelle, mikäli pistetilanne Rallin SM-sarjassa hänellä siltä näyttää ja jos rahoituksen saa kasaan muihin kuvioihin, veistelee Heikki Koski-Lammi ensi kauden suunnitelmistaan.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli