Ralli 30.09.2019

Heikki Koski-Lammi SM3-luokan voittoon jännittävässä päätösosakilpailussa Turussa – Juho Koski-Lammilla rengasrikko

Heikki Koski-Lammi ajoi voittoon rallin SM-sarjan päätösosakilpailussa. Kuva: Toni Nieminen.

Heikki Koski-Lammi (Jamoke/UA) ja Ari Koponen (NilUA) voittivat Turun Mad-Croc SM Rallin SM3-luokan tiukan sekuntikamppailun jälkeen. Laitilassa osoitettu vauhti jatkui, eikä mikään vie tällä kertaa voittoa pois. Juho Koski-Lammi (Jamoke/UA) ja Arto Ala-Kokkila (KuortUA) kärsivät rengasrikon erikoiskokeella kuusi, minkä takia kaksikko oli lopputuloksissa sijalla 14.

Heikki Koski-Lammin perjantai-ilta kauden viimeisessä SM-osakilpailussa Citroen C2:lla alkoi hyvällä kyydillä, kun kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle nuori jalasjärveläinen kellotti pohja-ajan. Toisella pikataipaleella Ford-kuljettaja Lauri Joona tuli nopeinta vauhtia ja lauantaipäivään eroa oli vain 1,9 sekuntia Joonan eduksi Koski-Lammin pitäessä toista sijaa.

– Ihan ok tuli. Muutamia pieniä virheitä, mutta kohtuu puhtaasti riskillä ajamisesta huolimatta. Yllättävän hyvin kerkes, vaikka pimeällä ajoa en ole juurikaan ehtinyt treenaamaan, sanoi Koski-Lammi ensimmäisen päivän jälkeen.

Lauantaista tulikin oikea jännitysnäytelmä kahden nuorukaisen välillä. Aamun kolmelle ensimmäiselle pätkälle Koski-Lammin ajat löytyvät top 3:sta, mutta niskaan oli noussut hengittämään toinen Ford-kuljettaja, Aleksi Röyhkiö. Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen huoltoon tullessa eroa oli 3,8 sekuntia Koski-Lammin hyväksi.

Tauon jälkeen Koski-Lammin ajama kuudennen erikoiskokeen pohja-aika kasvatti eron 5,5 sekuntiin. Röyhkiön ajaessa pohja-ajat seitsemännelle ja kahdeksannelle pikataipaleelle eroa ennen viimeistä ravirataerikoiskoetta oli ainoastaan 1,3 sekuntia.

– Sorruin viimeisillä metsäpätkillä vähän yliyrittämiseen, niin takkiin tuli, kertoi Koski-Lammi ennen viimeistä erikoiskoetta.

Viimeinen erikoiskoe tuli Koski-Lammille ominaisella “apinanraivolla” ja 0,9 sekunnin pohjat varmistivat voiton 2,2 sekunnin erolla Röyhkiöön. Yleiskilpailussa Koski-Lammi löytyi sijalta yhdeksän.

Heikki Koski-Lammin ja Ari Koposen loppusijoitukseksi SM3-luokan rallin SM-sarjassa on kuudes.

– Tätä lähdettiin hakemaan, mihin Laitilassa jäätiin ja voitto maistuu. Auto pelasi hienosti koko viikonlopun, ei ongelmia. Ilman hylkäystä edellisessä osakilpailussa olisi nyt pronssimitali kaulassa, kertoo iloinen Koski-Lammi voitostaan, mutta harmittelee samalla menettyä SM-mitalia.

– Kauteen on mahtunut kaikenlaista. Oppia on tullut ja neuvoja saatu monelta taholta. Kiitos niistä kaikista. Auton tekniikan kanssa oli ongelmia koko alkukauden, mutta ne on nyt selätetty ja perusvauhti on saatu hyvälle tasolle. Nuotti toimii ja kartturin kanssa yhteistyö on sujunut alusta asti mutkattomasti. Kisoihin on menty, istuttu siellä samaan autoon, kumpikin hoitanut hommansa, ja siinä se. Treenaamiseen yhdessä kun ei ole mahdollisuutta ollut. Kaikkineen tästä on hyvä jatkaa.

Juho Koski-Lammilla rengashuolia

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan debyytti uudella autollaan oli haastava. Perjantain pikataipaleet taittuivat seitsemänneksi nopeimpiin aikoihin, ja seitsemäs oli myös luokkasijoitus ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

– Turhia luisuja tuli kakkosella ja nuotin kanssa oli ongelmia, kertoi Juho Koski-Lammi iltapuhteestaan Salon seudulla ajetuilla iltapätkillä.

Toisen ajopäivän tauolla Koski-Lammin sijoitus oli seitsemäs. Tauon jälkeen kuudes erikoiskoe pilasikin sitten hänen kilpailunsa, kun oikea eturengas osui oikomisesteeseen ja meni rikki. Lisäksi raidetanko meni mutkalle. Renkaan vaihtohommissa kului sen verran aikaa, että Ford-kaksikko putosi kisan hännille. Kahdeksannella erikoiskokeella Koski-Lammi teki ajallisesti päivän parhaan suorituksensa viidenneksi nopeimmalla kellotuksellaan.

– Varovaista oli ajo koko rallin ajan ja opettelemista uuteen autoon. Pyörän saadessa osumaa myös pyöränkulmat menivät sekaisin. Tienvarsikorjauksilla saatiin kulmia vähän sinne päin, että pystyttiin jotenkin ajamaan maaliin. Kaikki kisakilometrit tulivat kuitenkin talteen ja ensi vuoteen on varaa parantaa, tuumi Koski-Lammi kauden päätöstään.

Koski-Lammi Motorsport kiittää mahtavaa huoltoporukkaa, yhteistyökumppaneita ja muita tukijoita, kilpakumppaneita, kannustajia ja kaikkia monin tavoin matkassa mukana olleita.

Tulokset

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli