Ralli 02.03.2020

Heikki Koski-Lammi neljänneksi Joensuun Itärallissa

Heikki Koski-Lammi nousi lopussa neljänneksi. Kuva: Merita Mäkinen.

Heikki Koski-Lammi ja Jarno Ottman sijoittuivat rallin SM-sarjan talvikauden päättäneessä Joensuun Itärallissa SM3-luokan sijalle neljä ja näin kaksikon pistetili SM-sarjassa avautui lauantaina.

Viiden erikoiskokeen mittaisessa Itärallissa saatiin nauttia talvisesta säästä ja hienossa kunnossa olleesta reitistä. Heti ensimmäisten pikataivalten jälkeen oli selvää, että vanhalla “ranskalaisrouvalla” ei kärkivauhtiin ehdi. Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Koski-Lammi oli sijalla viisi, 20 sekuntia kärkeä perässä.

– Puhdasta ja siistiä ajoa olemme tulleet ja kaikki tuntuu hyvältä, kommentoi Heikki Koski-Lammi ensimmäisessä huollossa.

Kolmas erikoiskoe oli kilpailun pisin, yli 33 kilometriä pitkä Riutta. Siellä takkiin tuli yli 30 sekuntia, mutta viidenneksi nopein noteeraus piti Koski-Lammin sijalla viisi.

– Kaikki tullaan, mitä autolla pääsee. Reitti ja keli on tosi raskas autolle, kertoi Koski-Lammi toisessa huollossa.

Neljännelle erikoiskokeelle syntyi neljänneksi nopein aika. Eroa neljänteen sijaan oli kahdeksan sekuntia. Siirtymällä riitti myös askaretta, kun kaksikko joutui vaihtamaan Citroenin kaasuläpän. Viimeisellä erikoiskokeella Citroen C2:sesta otettiin kaikki irti ja sillä irtosikin kolmanneksi nopein aika. Näin Koski-Lammi kapusi yhden sijan lopputuloksissa ylöspäin ja sijoitus oli lopulta kilpailun neljäs. Viimeisen pätkän aika oli myös Printsport Junior Cup -sarjan pohja-aika ja siitä Koski-Lammi sai yhden arvokkaan lisäpisteen Cup-pisteisiin.

– Otsalamppuja ei tarvittu, X-Vision -valoilla oli ilo ajaa, kiitos cuppilaisille! Harmittaa, ettei pystytty vastaamaan kärjen vauhtiin, vaikka kaikkemme tehtiin ja tultiin mitä autolla pääsi. Siihen olen tyytyväinen, että ajaminen oli puhdasta ja virheetöntä, sanoi Koski-Lammi Joensuun urakastaan.

Koski-Lammi osoittaa kiitokset myös kaikille tukijoille, jotta talvikausi SM-sarjassa mahdollistui.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli