Jääspeedway 25.03.2019

Heerenveenin kisaviikonloppu päättää jääspeedwaykauden

Tomi Tani näyttää kuinka hallissa ajetaan "rotvallin" reunalla. Kuva: Timo Eronen

Tulevana viikonloppuna päättyy jääspeedwayn kausi 2019. Hollannin Heerenveeniin kokoontuvat ensin perjantaina Roelof Thijs Bokaal -kilpailuun valitut 24 kuljettajaa, lauantaina ja sunnuntaina ajetaan kauden kaksi viimeistä MM-sarjan osakilpailua.

Kisaviikonlopun aloittaa perjantai-iltana ajettava Roelof Thijs Bokaal. Tämä hollantilaisen jääspeedwaylegendan nimeä kantava kilpailu on tuottanut useita nimekkäitä kuljettajia MM-sarjaan. Hallikilpailuna se antaa myös kokemuksia monelle pitkine suorineen ja tiukkoine päätyineen. Mikä sen upeampaa kuin ajaa jääspeedwaytä täysille katsomoille.

Suomalaisedustus tänä vuonna lepää Matti Isoahon ja Jani-Pekka Koivulan harteilla. Isoaholle paikka on tuttu vuoden takaa, Koivulalle Thialf stadionin ovaali on uusi kokemus.

– Ihan hyvällä fiiliksellä. Kyseessä on kauden viimeinen kisa ja siinä on kova porukka ajamassa. Koitetaan laittaa täysillä kampoihin, Matti Isoaho kertoi tunnelmistaan lähdön alla.

Tunnelmista kysyttäessä Koivulalta, mies kertoi näin:

– Sanotaan, että hienoa päättää vaikea kausi Heerenveenissä. Kauden aikana olen saanut kärsiä tekniikkamurheista enemmän kuin tarpeeksi. Pitkät suorat ja hallin kova jää, niissä saattaa olla totuttelemista. Tänä vuonna on kova listaus kuljettajista, MM-sarjaa kiertäneitä on mukana, Jasper Iwema ja Jimmy Olsen ainakin. Uskon, että tekniikan murheet on nyt selätetty ja hyvä kisa tulossa.

Viikonlopun MM-osakilpailuissa nähdään myös suomalaisedustusta, Tomi Tani päättää myös kautensa Heerenveenissä, korkeimmalla mahdollisella tasolla jääspeedwayssä.

– Hyvällä fiiliksellä, kauden viimeiset kilpailut ja MM-tasolla, voiko sen paremmin lopettaa. Kausi on ollut minulle tärkeä, alussa tuntui tosi vaikealle ja ajattelin jo tyytyä muutamaan kilpailuun, mutta alkukankeuksien jälkeen ajo alkoi maistua. Kyllä tähän on nyt hyvä lopettaa, Tani kommentoi.

MM-sarjassa eletään jännittävissä tunnelmissa, mestaruuteen on kovaa tunkua useamman kuljettajan taholta. Pistejohdossa oleva Dinar Valeev (134 p) saa takuulla laittaa parasta osaamistaan ovaalille, koska takana olevilla kolmella maailmanmestarilla on takuulla sanansa sanottavana. Daniil Ivanov on kahden pisteen päässä Valeevista, Dmitry Koltakov (hallitseva mestari) on neljän pisteen päässä ja Dmitry Khomitsevich kuuden pisteen päässä. Puhtaalla ajolla on mahdollisuus saada 21 pistettä / kilpailu, joten mikään ei ole varmaa. Paitsi se, että Thialf stadionilla nähdään todella hieno taistelu maailmanmestaruudesta.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway