Ralli 20.05.2019

Hautamäki vaihtoi automerkkiä – “Nyt käytetään kaikki kortit, että oltaisiin mestaruustaistossa”

Ville Hautamäki kilpaili Ikaalisten Kylpylä -rallissa Mitsubishillä. Kuva: Eero Auvinen.

Ville Hautamäki esiintyi Ikaalisten Kylpylä -rallissa hänelle uudella autolla. Alla oli Mitsubishi Lancerin Evo 9-malli.

-Kyllä, Subaru vaihtui Mitsubishiin. Subaru on toki edellään itselläni, mutta myynnissä. Nyt käytetään kaikki kortit, että oltaisiin mestaruustaistossa. Olen haaveillut Mitsubishista ja haluan nyt tehdä tämän kokeilun, alajärveläinen Hautamäki aloittaa.

Hautamäki ja hänen kartanlukijansa Mika Juntunen olivat SM2-luokan kolmessa talven SM-osakilpailussa kaikissa toisena, edellä vain yksi kilpailija, Esa Ruotsalainen. Ero ennen kesäkautta on 23 pistettä.

-Kyllä meidän on pakko voittaa, jos mielii eroa kaventaa. Uskon, että vauhtimme Ruotsalaiselle riittää. Nyt nähdään, mitä auton vaihto siihen asiaan vaikuttaa, Järviseudun UA:ta edustava Hautamäki toteaa.

Ikaalisten rallissa kaksikko sai arvokasta tuntumaa noin 100 EK-kilometrin verran. Eroa Mitsubishin 10-mallilla ajaneeseen Kristian Kiviniemeen jäi 26,9 sekuntia Kiviniemen hyväksi.

– Se oli uuteen autoon totuttelua. En ajanut riskillä. Alustan säätöjä ei vielä pystytty muuttamaan. Jatkossa on kiva touhuta toisen merkkisen auton kanssa ja oppia pikkujuttuja.

Hautamäki tekee jatkossakin paljon töitä auton kanssa.

– Subarun kanssa tuli 3,5 vuoden aikana vain yksi keskeytys tekniseen vikaan.

Rallin SM-sarja siirtyy kesäkaudelle tulevana lauantaina Riihimäellä. Kilpailu alkaa toukokuun 25. päivä kello 11.00 ja maalissa ensimmäiset autot on noin kello 19.00.

Hautamäki ja Juntunen ajavat numerolla 35.

SM-sarjan livetulospalvelu palvelee osoitteessa:

http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli