Ralli 02.09.2019

Hautamäki jatkoi Pohjanmaa rallista alkanutta voittokulkua

Ville Hautamäki ajoi selvällä erolla SM2-luokan voittoon Laitilassa. Kuva: Jarno Saari

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Laitilan maisemissa sujui Ville Hautamäeltä ja hänen kartanlukijalta Mika Juntuselta tuloksellisesti hyvin. Voitto Esa Ruotsalaisesta 55,4 sekunnilla ja luokkapohjat jokaisella erikoiskokeella tuovat lisää jo Pohjanmaa rallista saatua itseluottamusta.

– Ajoni oli samanlaista kuin aikaisemminkin. Samoin ralliin valmistautuminen, eli tekemistä auton kanssa riitti. Siksi olen suureen eroon oikein yllättynyt, Hautamäki aloitti rallin jälkipyykin.

Mitsubishi Lanceriin oli tehty moottoriin huoltoremontti ennen Laitilan osakilpailua. Sen sijaan renkaiden kanssa oli hiukan ohjelmaa.

– Käytän edessä ja takana eri kuvion rengasta. Määrissä tuli pieni hama ennen kilpailua, mutta loppupelissä se ei ratkaissut juuri mitään, Järviseudun UA:ta edustava alajärveläinen jatkoi.

– Mutta tässä rallissa kaikki vain toimi alusta asti hyvin. Ajossani ja meidän nuotissa on kuitenkin vielä varaa parantaa, Hautamäki lisäsi.

Hautamäki on ennen Turun ja Salon seudulla syyskuun lopulla ajettavaa kauden päätöstä Esa Ruotsalaista 16 pistettä jäljessä.

– Mestaruuteenkin on mahdollisuus, mutta lasketaan niitä sitten, kun ollaan Turussa ajettu jokainen metri, Hautamäki toteaa.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli