Ralli 14.03.2017

Hatakka menetti tukun SM-pisteitä pieneen virheeseen

Tommi Hatakka Kuva: Jarno Saari

Tommi Hatakka oli viime viikonlopun Tahko SM-rallissa menossa kovaa vauhtia kohti alkukauden parasta sijoitustaan, mutta viimeisen erikoiskokeen ongelmat pudottivat imatralaisen osakkeita.

Hallussa ollut SM3-luokan viides sija vaihtui yhdeksänteen, joten luonnollisesti Hatakka ja kartanlukija Henri Arpiainen olivat pettyneitä lopputulokseen.

– Auton kanssa oli pientä ongelmaa, mutta suurin syy löytyy peiliin katsomalla. Ajoin yhden risteyksen pitkäksi ja siinä peruutellessa hukkui paljon aikaa, kertoi pohja-ajalle 55 sekuntia hävinnyt Hatakka.

– Lopussa autoon iski joku sähkövika, jonka vuoksi moottorin kulkupuoli ei ollut parhaimmillaan. Sekin vaikutti tulokseen, sillä kuudes sija ei jäänyt kauaksi.

Uuden Opel Adam R2-auton kilpailukyky ei ole ollut Hatakan odotusten mukaan kärjen tasolla kuin muutaman kerran. Välähdys paremmasta vauhdista nähtiin Tahko-rallin EK3:lla, jossa tuloksena oli kolmas sija ja vain 0,7 sekuntia pohja-ajasta.

– Ajollisesti tämä oli parempi meille, jos verrataan edelliseen Mikkelin osakilpailuun. Yksi virhe vaan pudotti sijoituksen harmillisen kauaksi, summasi Hatakka.

Nyt edessä on kotimaan rallien osalta kevättauko. SM-sarja jatkuu Riihimäellä 19.-20. toukokuuta.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli