Motocross 10.07.2017

Harri Kullas ajoi Karkkilassa MX1-luokan ylivoimaiseen voittoon

Harri Kullas. Kuva: Damon D'hanis

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden kuljettaja Harri Kullas ajoi Karkkilan SM-motocrossissa MX1-luokan ylivoimaiseen voittoon.

– Aika-ajot sujui ajollisesti hyvin, kun paras kierrosaika jäi alle 2 minuutin. Minulle tulee yleensä nopeimmat kierrokset heti aluksi, mutta nyt ne parani koko ajan loppua kohden, mikä ei ole minulle ihan tyypillistä. Taktiikka itse kilpailuun on lähdöstä kärkeen ja muilta karkuun, Kullas kertoi.

– Ensimmäisen erän lähtö onnistui suhteellisen hyvin, vaikka puomilta lähtö ei onnistunut niin kuin olisin halunnut. Pääsin kuitenkin kärkeen ja ensimmäisen kierroksen jälkeen johto oli toisena ajavaan jo viisi sekuntia. Kierros kierrokselta pikkuhiljaa kasvatin eroa muihin. Yritin ajaa niin hyvin kuin mahdollista, mutta kuitenkin ottamatta mitään ylimääräisiä riskejä. Voitto tuli kuitenkin helposti.

– Toisen erän lähtö puomilta irtosi paremmin. Viereisen kuskin kanssa tuli pieni törmäys, ja mietin tuleeko holeshotia ollenkaan. Sain kuitenkin hyvän linjan ulkoa kurviin ja nappasin holet tässäkin erässä. Erän alussa otin muutaman kierroksen hiukan rauhallisemmin ja ruutulipulle saavuin erän ylivoimaisena voittajana.

– Olen tyytyväinen, sain vedettyä hyvät treenit. Kiitos Karkkilan Moottorikerhon porukalle, sillä rata oli huippukunnossa. Oli hienoa tulla Suomeen ajamaan motocrossia muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Huomenna maanantaina palaan Viroon ja keskiviikkona kilpailen Sõmerpalussa. Lauantaina on Viron mestaruuskilpailut Kiviõlissä, missä ajan MX1 ja MX2-luokat. Lauantana illalla lennän Englantiin, missä ajan sunnuntaina Englannin mestaruuskilpailuissa MX2-luokassa. Suomessa tulen ajamaan seuraavan kerran syyskuun alussa Imatran SM-osakilpailussa.

Teksti: Harri Kullas tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross