Ralli 27.10.2018

Harmittava virhe siirtymällä pilasi Tade Larion kisan

Tade Lario. Kuva: Tade Larion Tiedotus

Rallin MM-sarjan WRC3-luokassa kilpaileva Taisko “Tade” Lario koki rajun pettymyksen Katalonian MM-rallissa. Vielä perjantai-iltana Larion ja kartturi Tatu Hämäläisen johtoasema oli yli viisi minuuttia ennen Italian Enrico Brazzolia, mutta viimeisellä siirtymällä tapahtunut virhe aiheutti lopulta suomalaisille kymmenen minuutin aikasakon.

Viiden minuutin johtoasema vaihtui yhtä isoon takaa-ajoon. CHL Sport Auto -tallissa ajava suomalaisparivaljakko lähti kuitenkin sisukkaasti lauantain pätkille ja tarjosivat ainakin yleisölle viihdettä.

– Tänään siirryttiin asvaltille ja ajaminen kyllä maistui. Aikamoista mutavelliä oli iltapäivän pari viimeistä pätkää. Illan viimeisellä annettiin yleisölle viihdettä, kun pistettiin niin sanotusti renkaat ulisemaan ja autoa poikittain, Lario kommentoi.

Peugeot 208 R2 -kilpurilla ajava Lario sijoittunee toiseksi WRC3-luokassa, ellei sunnuntain pätkillä tapahdu ihmeitä. Pieni virhe siirtymällä oli kohtalokas, mutta rehti suomalaskaksikko nosti kädet pystyyn virheen merkiksi.

– Tehtiin virhe eilen viimeisellä siirtymällä. Menimme kilometrin reittiä väärin ja saatiin siitä sääntöjen mukaisesti kymmenen minuutin aikasakko. Sitä kautta tiputtiin toiseksi luokassa, Lario selvitti.

– Se oli tosi harmi homma. Olemme pahoillamme sekä tiimin että kaikkien tukijoiden puolesta. Yhdessä voitetaan ja hävitään. Virheitä sattuu, mutta totta kai niitä pyritään välttämään.

Lario ja Hämäläinen ovat kuitenkin toisessa sijassa kiinni WRC3-luokassa. Sunnuntaina Kataloniassa on luvassa perinteisiä rata-ajomaisia erikoiskokeita, joten täyttä rallinautintoa on luvassa!

Teksti: Tade Larion Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli