Rata-ajo 01.05.2016

Harjoitusten nopein Pajuranta sijoittui viidenneksi Monzassa

Juuso-Matti Pajurannan kisavauhti oli kohdillaan Italiassa.

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta aloitti kilpailukautensa viikonloppuna Italian Monzassa. Pajuranta oli perjantain vapaissa harjoituksissa nopein, mutta aika-ajoon tehdyt pienet muutokset autossa eivät onnistuneet ja aika-ajosta tuloksena oli kolmas sija.

Lauantaina iltapäivällä ajettiin kauden ensimmäinen kilpailulähtö, johon Pajuranta starttasi kolmos ruudusta. Suomalainen nousi heti lähtösuoralla jo kilpailun kakkoseksi ja kävi useamman kierroksen kovaa kilpailua italialaisen Alex Campanin kanssa kärkipaikasta. Pajurannan ohitusyrityksessä kuljettajat osuivat kuitenkin toisiinsa ja italialainen Cosimo Barberini nousi kärkeen. Muutama kierros tämän jälkeen Pajuranta ajautui jälleen kilpailutilanteessa radalta ulos ja tippui heikoimmillaan jo kilpailun kahdeksanneksi, mutta onnistui kilpailun lopussa tekemään vielä muutaman ohituksen ollen ruutulipulla viidentenä.

Sunnuntaina vuorossa oli viikonlopun toinen kilpailulähtö, johon Pajuranta starttasi käännetyn lähtöjärjestyksen ansiosta neljännestä ruudusta. Suomalaiskuski nousi kilpailussa jo kärkipaikalle, kunnes teki loppupuolella pienen ajovirheen ja tippui toiseksi.

– Ajo oli koko viikonlopun melko tasaista, lukuunottamatta toisen kilpailun jarruvirhettä, jossa hävisin kilpailun voiton. Lauantaina radalla tapahtui hieman epämääräisiä asioita tiettyjen kuskien osalta ja se sekotti kilpailua todella paljon, kertasi Pajuranta.

Trofeo Abarth Nazionale -sarja jatkuu toisella osakilpailulla Imolassa toukokuun lopussa.

Teksti ja kuva: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta