Rallisprint 02.07.2019

Happy Beach asfalttisprint Cup-osakilpailussa 150 osallistujaa

Jussi Kokkonen on yksi kaksivetoisten ennakkosuosikkeja. Kuva: Tero Lyttinen

Rokuan Raketit -autourheiluseuran järjestämässä Vaalan Säräisniemen Happy Beach asfalttisprint-kilpailussa taistellaan tänä vuonna Japan Motors Cup -sarjan pisteistä. Kilpailupaikkana on tuttuun tyyliin Ruununhelmen Oulujärven vapaa-aikakeskuksen maisemissa sijaitseva vauhdikas ja haastava asfaltti-erikoiskoe.

Lauantaina 6. heinäkuuta klo 13 käynnistyvään rallisprint-kisaan ilmoittautui tällä kertaa peräti 150 kuljettajaa. Yleiskilpailun kärkipaikoille on ehdolla useita kuljettajia ja odotettavissa onkin tiukkaa taistelua jopa sekunnin sadasosista. Tehokkailla nelivetoisilla Mitsubisheillä ajavat Kokkolan Toni Ahola, Espoon Erkki Koskelo, Orimattilan Mika Myllylä ja Kuopion Matti Santti ovat onnistuneet saalistamaan voittoja Happy Beach asfalttisprintissä ennenkin. Jukka Olkoniemi on tänä kesänä hyvällä menestyksellä haastanut vuosikausia asfalttikilpailuja hallinneita Mitsubishi-kuljettajia. Iiläisellä on ohjastettavanaan uusi yli 500-hevosvoimainen Skoda Fabia R5. Sanottavansa kärkitaisteluun on myös nopeilla nuorilla kuljettajilla. Oululainen Juho Mäki-Tammela on pystynyt Mitsubishillään viime kilpailuissa haastamaan loistavasti kokeneempia kuljettajia. Vasta 17-vuotias Tuukka Hallia ajoi alkukaudesta useita voittoja. Monikertaisen rallisprintin Suomen mestarin Tomi Hallian poika kilpailee nyt Vaalassa ensimmäistä kertaa ja nähtäväksi jää, että mihin lupaavan nuoren rattitaiturin vauhti riittää.

Kainuun kaksivetokuljettajat ovat tiukasti taistelemassa Japan Motors Cupin kärkitiloista. Kajaanin Jussi Kokkonen pitää hallussaan sarjan kakkostilaa, kun kahdeksasta osakilpailusta on ajettu viisi. Kokkonen on aina menestynyt Vaalassa hyvin ja on nytkin BMW:n ohjaimissa yksi kaksivetoluokan ennakkosuosikeista. Toinen BMW-kuljettaja Paltamon Jarmo Heikkinen on sarjapisteissä viidentenä, seurakaveri Jorma Telkinen Toyota Starletilla kuudentena ja Kajaanin Oskari Heikkinen V1600-luokan Ford Fiestalla seitsemäntenä. Sarjan kärkipaikalla on senioreissa kilpaileva Leif Tuomela. Etelä-Pohjanmaan urheiluautoilijoita edustavalla kokeneella kuljettajalla on ohjastettavanaan Alfa Romeo 1750 GTV.

Japan Motors Cup:n osakilpailuissa kuljettajat keräävät sarjapisteitä molemmilta kierroksilta, joten jännitys säilyy loppuun saakka, vaikka olosuhteet sattuisivat muuttamaan huonommiksi kesken kilpailun.

Pääsyliput maksavat yli 12-vuotiaille 12 euroa.

Teksti: Tero Lyttinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint