Rallicross 23.07.2019

Hämäläisellä riitti haasteita FinRX-kotikilpailussa

Arttu Hämäläinen kilpaili kotiradallaan Joensuussa. Kuva: Bonus Sports.

Kotirata koetteli Arttu Hämäläistä rallicrossin FinRx-sarjassa Joensuussa lauantaina. Vääränlaiset sytytystulpat olivat pilata kilpailun jo alkuunsa. Finaalin sijoitukseen vaikutti puolestaan yksi “pusu”.

KRC3-luokassa kilpailevan Hämäläisen huolto vaihtoi hänen autoonsa yhteistuumin ensimmäiseen ja toiseen alkuerään uudet sytytystulpat, mutta ne olivat väärät, joten tehot olivat “taivaalla”. Kolmanteen alkuerään Hämäläisen autoon vaihdettiin takaisin vanhat, toimivat tulpat. Sitä kautta tehot jälleen löytyivät, ja tuloksena oli reilu ykköstila erässä. Hämäläinen pääsi myös semifinaaliin 2, missä hän ajoi toiseksi.

Finaaliin Hämäläinen asettautui lähtöruudukon toiseen riviin. Hän otti hyvän lähdön ja oli kärkikahinoissa mukana. Lisälenkki kuitenkin epäonnistui, vaikka hän ajoikin kotiradallaan. Kolmospaikan sijaan Hämäläinen ajoi maaliin kuudentena.

– Huomattiin vasta finaalin jälkeen, että joku oli ajanut perään ja aiheuttanut pakoputken tukkeutumisen. Se oli vääntynyt umpeen eikä tehoja ollut, Hämäläinen kommentoi.

Arttu Hämäläisen auto sai varsin tuhdin osuman kylkeensä. Kuva: Bonus Sports.

Finaalin kärkikolmikon muodostivat Jari Koskimaa, Miko Kiminki ja Tuomas Pöntinen.

FinRX-kilpailu on nähtävissä Alfa TV:llä lauantaina 27.7. kello 21.00 sekä uusintana maanantaina 29.07. kello 10.00. Lisäksi kilpailu esitetään myöhemmin netissä: www.finrx.fi.


Tulokset

Tulokset & sarjataulukot

Teksti: Bonus Sports, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross