Ralli 03.02.2020

Hämäläinen uskoo ehjään suoritukseen SM Vaakuna-rallissa

Kari Hämäläinen oli SM-kauden avauksessa SM1-luokan 13:s. Kuva: Hannu Rainamo

Rallin SM-kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Mikkelissä. Kilpailuaikataulu noudattaa tuttua ja hyväksi havaittua kaavaa.

Perjantaina kisaviikonlopun avaa Mikkelin Raviradalla ajettava yleisöerikoiskoe oheisohjelmineen ja ilotulituksineen. Lauantaina kilpailijoita odottaa kahdeksan erikoiskoetta lumisessa etelä-savolaisessa metsämaisemassa. Yhteensä kilpailureittiä on noin 300 kilometriä, joista erikoiskokeita hiukan yli 110 kilometriä. Ralliin on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 132 kilpailijaparia.

Herrasmiesralliautoilijat Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen aloittivat rallikauden Rovaniemellä tammikuussa ajetussa Arctic Lapland Rallyssa. Sijoitus tässä talvisessa ja vaativassa kilpailussa oli SM1-luokan 13:s ja SM-pisteitä kertyi 3.

– Nyt ajettavaan Mikkelin Vaakuna-Ralliin on valmistauduttu huolellisesti. Testikilometrejä on ennen perjantaita 80 km. Tunturirallista saaduilla kokemuksien määrällä on kiva startata toiseen talviosakilpailuun. Lähdemme jälleen iloisella otteella suoriutumaan Mikkelin kaikki erikoiskokeet varmalla ajolla. Nautimme ralliviikonlopun tunnelmasta ja katsotaan jälleen vasta ruutulipulla mikä on sijoitus. Vauhtimme kasvoi Rovaniemellä koko kilpailun ajan ja uskomme ehjään suoritukseen myös savolaisissa maisemissa, kertoo Hämäläinen.

Kilpailijaparin lähtönumero Mikkelissä on 20 ja autona on luotettavaksi koettu Škoda Fabia R5 Evo. Kari ja Risto ajavat tulevalla kaudella kaikki kuusi SM-sarjan osakilpailua sekä Suomen MM-rallin. Auton huollosta, testauksista ja tekniikan säädöistä huolehtii korkealuokkaisesta ammattitaidosta tunnettu Eero Räikkösen kipparoima Printsport Oy.

Teksti: Kari Hämäläisen tiedotus, Timo Kutila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli