Rata-ajo 09.09.2017

Hallitseva kartingin Latvian mestari Legendsien MM-kilpailuihin

Valters Zviedris / Baltic Touring Car Championship. Kuva: World Finals tiedotus

Valters Zviedris voitti viime kaudella Latvian ProKart-mestaruuden ja lähtee viikon päästä tavoittelemaan Legends-autojen tulokasluokan maailmanmestaruutta. Alla on vasta neljän osakilpailun kokemus Legends-luokassa.

Vasta 16-vuotias Zviedris mainitaan yhdeksi Baltian nopeimmista kuljettajista. Mies on voittanut 10-vuotisen karting-historiansa aikana Baltian mestaruuden sekä Latvian mestaruuden kahdesti.

Nuoren miehen kauden päätavoitteena on Legendsien maailmanfinaali 16.-17. syyskuuta. Zviedriksen tavoitteena on tulos kymmenen parhaan joukossa, mutta ennen kaikkea mies lähtee Suomeen hakemaan tärkeää ajokokemusta.

– Olen innoissani saadessani osallistua näin isoon tapahtumaan! Odotan saavani kokemusta seuraavaa kautta varten. Tässä kilpailussa ovat mukana kaikki parhaat kuljettajat, ja minulla on varmasti opittavaa heiltä.

Latvialainen ajaa ensimmäistä kauttaa Legends-luokassa, mutta on jo nyt asettanut Legendsit pääluokakseen, johon aikoo jatkossakin panostaa. Mies suunnittelee jopa ajavansa ensi vuonna koko Legendsien Suomen sarjan Latvian sarjan ohella.

Vain neljä kilpailua Legendseillä ajanut Zviedris pääsee vertailemaan ajotaitojaan muihin kansainvälisiin kanssakilpailijoihin 16.-17. syyskuuta Botniaringin radalla ajettavissa Legends-autojen MM-kilpailuissa.

Katso täältä Zviedrisin haastattelu Ahvenistolla Pohjois-Euroopan, Suomen ja Latvian sarjojen päätösosakilpailussa 2. syyskuuta: http://www.valterszviedris.com/interview-with-valters/

Vasta 16-vuotias Valters Zviedris on voittanut 10-vuotisen karting-historiansa aikana Baltian mestaruuden sekä Latvian mestaruuden kahdesti. Kuva: Valters Zviedris Racing

Teksti: World Finals tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo