Rata-ajo 12.06.2017

Hallinto-oikeus kumosi KymiRingin ympäristöluvasta tehdyn valituksen

KymiRing. Kuva: Ari Ollikainen

Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt Iittiin rakenteilla olevan KymiRingin moottoriurheilukeskuksen ympäristöluvasta tehdyn valituksen.

MotoGP-osakilpailua parin vuoden sisällä isännöivä KymiRing-moottoriurheilukeskus sai hyviä uutisia, kun Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi hankkeen ympäristöluvasta tehdyn valituksen.

Valituksen taustalla oli joukko yksityishenkilöitä, joilla oli pitkähkö etäisyys KymiRingille. Valittajat vaativat ympäristölupapäätöstä kumottavaksi perustellen muun muassa, että päätöksen olisi pitänyt tehdä valtion ympäristönsuojeluviranomainen radan laaja-alaisen toiminnan takia.

Nyt Vaasan hallinto-oikeus päätti, että Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnan ympäristölupapäätös on käypä, meluhaittojen rajoittamista koskevat lupamääräykset ovat riittäviä ja KymiRingin melunseuranta on asianmukaisena. Hallinto-oikeus katsoi, että lupa-asia kuuluu ympäristönsuojeluviranomaisille, ei aluehallintovirastolle.

Viime kuussa hallitus myönsi lisätalousarviossaan KymiRingille lisämäärärahaa yhteensä 17,5 miljoonaa euroa. Moottoriurheilu-, ajokoulutus- ja valmennuskeskus on ainutlaatuinen hanke, jollaista ei ole rakennettu Euroopan alueella 25 vuoteen. Korkeimman kilpailutoiminnan tason muun muassa Formula 1:ssä, MotoGP:ssä ja rallicrossissa mahdollistavasta KymiRingista odotetaankin suomalaisen moottoriurheilun yhtä suurinta kansainvälistä valttikorttia ja veturia.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

KymiRing vie suomalaisen autourheilun kohti tulevaisuutta

KymiRingille 17,5 miljoonan euron tuki hallitukselta

KymiRing avasi mahdollisuudet F1-kilpailulle Suomeen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo