Rata-ajo 14.09.2017

Halen mielii käsiksi pyttyyn vaikean kauden päätteeksi

Aleksi Halenin (vas.) kausi 2017 on ollut täynnä epäonnea, mutta sentään valmennettava Miikka Riihimaa on ottanut suuria kehitysaskeleita. Kuva: Alex Way Racing / Riihimaa Motorsport Racing Team

Alex Way Racingin Aleksi Halenin kausi Legendsien Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa (NEZ) on ollut kaikilla mittareilla mitattuna täynnä epäonnea. Viime vuoden pronssia talli lähti tällä kaudella kirkastamaan, mutta jo ensimmäinen Latviassa huhtikuussa ajettu osakilpailu toi mukanaan runsaasti lunta tupaan.

– Kaksi konetta sanoi itsensä irti ja yhdestä lähdöstä merkattiin nolla pistettä. Seuraavassa osakilpailussa Pärnussa hajosi vetoakseli ja taas nolla sarakkeeseen, joten aikalailla kuskia ja tiimiä koeteltiin, Halen myöntää.

NEZ-sarjan epäonni on tarkoittanut sitä, että Halen on kääntänyt kauden päätavoitteeksi Botniaringillä tulevana viikonloppuna ajettavan World Finals -tapahtuman.

– Koko kausi on tuulimyllyjä vastaan taisteltu ja haastajana lähdetään Botniaringillekin. Tavoitteena olisi saada vähän positiivisempi kauden päätös MM-lähdöistä, Halen toivoo.

Vaikka Halenin kausi on henkilökohtaisesti ollut vaikea, pitää kausi sisällään myös jotain positiivista. Halenin valmennettava Miikka Riihimaan edesottamukset Legendsien Masters-sarjassa ovat olleet valmentajalle mieltä ylentävää katseltavaa. Riihimaa kuittasi sarjan mestaruuden ja on kiinni myös maailmanmestaruudessa.

– Riihimaa otti kaksi kautta sitten yhteyttä ja lähdimme yhdessä miettimään kuinka vauhtia radalle saisi lisää. Nyt oppi alkaa tuottaa tulosta ja tuloksena uran parhaat suoritukset, Halen iloitsee.

Riihimaa on Halenin mukaan viimeisten vuosien aikana kehittynyt suurin harppauksin. Mitään monimutkaisia metodeja ei ole käytetty, vaan keskitytty perusasioihin.

– Olemme analysoineet videoita, dataa, auton käsittelyä ja muita perusjuttuja. Lisäksi olemme pohtineet sitä, mitä kaikkea kilpailuun kuuluu kuin ajaminen. Pääkopan ja tiimin pitää olla kunnossa.

Ajovalmennettavan nappikausi saa Halenilla hymyn huulille.

– Jos tässä ei itse pääse mestaruuspyttyä nostelemaan, niin jos vaikkapa sitten valmentajan roolissa sitten. Alex Way Racing rakentaa mestareita. Vaikka sitten muista, Halen naurahtaa.

Legends MM 2017 – World Finals ajetaan Botniaringilla 15.-17.9.

Teksti: Alex Way Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo