Motocross 19.04.2016

Haaviston tiivistahtinen kisaputki alkoi mallikkaasti

Jere Haavisto on aloittanut kilpakautensa hienosti. Kuva: Jere Haaviston Tiedotus

142 DYNASET Husqvarna -tiimin Jere Haaviston kausi etenee kovaa vauhtia eteenpäin. Nuorukaisella on nyt menossa 13 kilpailuviikonlopun putki, josta kaksi ensimmäistä kilpailua on ajettu. Ensimmäinen ajettiin Latvian Kegumsissa ja toinen viime viikonloppuna Viron Viljandissa.

– Nyt alkaa kilpailukausi todella pyörähtämään käyntiin. Talven sekä kevään treenireissut ovat takanapäin ja on aika alkaa ajamaan kilpaa kunnolla. Kegumsissa ajettiin reilu viikko takaperin Baltic Cupin ensimmäinen osakilpailu ja se meni kohtuullisesti. Kilpailussa oli kova taso, kun mukana oli Karel Kutsar, Karlis Sabulis, Miro Sihvonen ja Thomas Sileika, Haavisto kertoo.

Aika-ajossa Tampereen Motocrossin nuorukainen oli viides ja eristä tuli sijoitukset neljä, neljä sekä kolme, joka toi kokonaiskilpailun kolmannen sijan.

– Ensimmäisessä erässä en onnistunut lähdössä aivan täydellisesti ja olin seitsemäntenä ekalla kierroksella. Aikaa meni liian paljon ohittaessa Sileikaa sekä Indrek Magia, joten kärki ehti karkaamaan enkä päässyt ajamaan heidän kanssaan todella kilpaa. Toinen erä oli ajollisesti paras. Olin startin jälkeen kolmantena ja koko erä ajettiin kovaa kilpailua Sabuliksen, Kutsarin ja Sihvosen kanssa. Olin viimeiselle kierrokselle asti kolmas, kunnes tein mutkassa pienen virheen ja Miro pääsi ohi. Kolmannessa erässä olin startin jälkeen neljäntenä, mutta en saanut oikein itsestäni irti erässä ja maalissa kolmas, kun Karel Kutsar kaatui, kertasi Haavisto.

Kegumsin kilpailun jälkeen Haavisto suuntasi Suomeen muutamaksi päiväksi, jonka jälkeen hän matkusti takaisin Baltiaan tällä kertaa Viroon ajamaan Mulgikross-kilpailun, joka oli Baltic Cupin toinen osakilpailu. Mulgikrossissa MX2-luokka oli jaettu kahteen aika-ajo ryhmään ja Haavisto oli oman ryhmänsä toinen häviten paalupaikan Karel Kutsarille 0,8 sekunnilla. Kokonaisajoissa nuorukainen oli kolmas ja pääsi valitsemaan lähtöpaikkaansa Kutsarin ja Viron Erki Kahron jälkeen kolmantena eriin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin hienoa kilvan ajoa, kun Kahro säntäsi kärkeen perässään Waltteri Koskinen, Magi ja Haavisto. Haavisto ohitti Magin sekä Koskisen muutaman ajetun kierroksen jälkeen ja lähti jahtaamaan Kahroa. Nuorukainen ajoi Kahron melko nopeasti kiinni ja kaksikko ajoi peräkkäin monta kierrosta, kunnes Haavisto lähti radan takaosalla sisälinjalle ja Kahro ulkolinjalle. Virolainen leikkasi kuitenkin jyrkästi ulkoa sisälle eikä Haavisto ehtinyt väistämään ja molemmat kaatuivat. Tässä kohtaa muutaman sekunnin kärkikaksikkoa perässä ollut Viron Karel Kutsar kuittasi molemmat ja nousi kilpailun kärkeen. Haaviston jatkoi toisena aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, kunnes osui kierroksella ohitettavan kanssa yhteen ja kaatui vielä toistamiseen. Maalissa Haavisto oli kolmas.

Toisessa erässä nuorukainen epäonnistui hieman betonilta lähdettäessä ja oli ensimmäisellä kierroksella seitsemäntenä, mutta nousi nopeasti neljänneksi Kutsarin, Magin ja Kahron perään. Husqvarna-kuljettaja lipsautti kuitenkin liukkaalla radalla kurvissa nurin ja tippui kuudenneksi. Tämän jälkeen Haavisto aloitti raivoisan takaa-ajon, joka päättyi neljänteen sijaan vain muutaman metrin kolmannesta sijasta.

Kolmannessa erässä Haavisto jäi täysin sutimaan betonille lähdössä ja oli ensimmäisen kurvin jälkeen noin 15. Kolmas erä oli myös vain kahdeksan minuuttia ja yksi kierros. Lyhyessä puristiksessa nuorukainen ehti nousta sijalle viisi. Kokonaiskilpailussa Haavisto jaetulla kolmannella sijalla samoilla pisteillä Viron Indrek Magin kanssa.

– Mulgikrossissa ajo oli jo tosi hyvää ja rentoa, mutta betonilta lähdöt olivat vähän kuin pitkää tikkua vetäisi. Ensimmäisessä erässä lähti todella hyvin, mutta toisessa lähti keulimaan ja kolmas meni jo täysin penkin alle. Tärkeintä näissä kilpailuissa on kuitenkin, että pääsee ajamaan kovaa kisaa nopeiden jätkien kanssa ja sitä saatiin taas. Nyt treenataan taas viikko ja ensi viikonloppuna jatketaan kilpailuputkea Laitilassa, jossa ajetaan molempina päivinä kaksi 25 minuutin ja kahden kierroksen kilpailua, kommentoi Haavisto.

Uusimmat

Lisää aiheesta