Motocross 28.02.2016

Haaviston avasi kauden Espanjassa

Jere Haavisto aloitti kilpailukautensa tänään Espanjassa Andalucian mestaruussarjan osakilpailussa. Aika-ajossa Husqvarna-kuljettaja oli nopein 0,5 sekunnin erolla kakkoseen ja pääsi valitsemaan puomipaikkansa eriin ensimmäisenä.

Ensimmäisessä erässä, jossa MX2- ja MX1-luokat ajoivat yhdessä, Haavisto oli starttimutkassa toisena. Hän nousi kilpailun kärkeen kuitenkin jo kolmannessa mutkassa ja painelikin sen jälkeen selvään erävoittoon 20 sekunnin turvin.

Toisen erän lähdössä Tampereen Motocrossin nuorukainen oli niin ikään toisena, mutta epäonni iski peliin mukaan ja Haaviston pyörä sammui mutkaan. Muut kuljettajat lähtivät jo neljännelle kierrokselle ennen kuin Haavisto huoltojoukkoineen tajusi polttoaineletkun irronneen. Nuorukainen ajoi erän vielä loppuun.

– Todella hieno rata ja mukava oli päästä ajamaan kilpaa. Ajo parani koko päivän ajan ja pyörä toimi loistavasti. Harmittaa todella tuo toisen erän juttu, kun tärkeintä oli vaan päästä ajamaan eriä alle, mutta ei mahda mitään. Huomenna jatketaan ajotreenejä taas, kommentoi Haavisto päivän jälkeen.

Teksti: Jere Haavisto tiedotus
Kuva: Pekka Viljakainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross