Motocross 16.04.2017

Haavistolla hyvä EM-avaus

Jere Haavisto. Kuva: Dina Damiens

137 KTM Motorsport tiimin Jere Haavisto kilpaili tänä viikonloppuna EMX250-luokan EM-sarjan avausosakilpailussa Italiassa. Lauantai aamuna ajetussa aika-ajossa Haavisto esitti jo hyvää vauhtia ollen aika-ajon seitsemäs omassa ryhmässä ja pääsi valitsemaan lähtöpuomia sijalla 14.

Lauantaina illalla kaasuteltiin ensimmäinen erä pilvisessä Arco Di Trentossa. KTM-kuljettaja valitsi lähtöpaikkansa melko sisäreunasta ja jäi lähtömutkassa hieman sumppuun ollen lähdön jälkeen sijalla 20. Haavisto nousi kuitenkin hienosti jo sijalle 12, kunnes ranskalainen Stephen Rubini ajoi röyhkeästi päin. Tilanteessa molemmat kaatuivat ja Haavisto tippui sijalle 32, mutta nousi ruutulipulle sijalle 28.

Sunnuntaina DYNASET-lähettiläs otti lähtöpaikkansa noin puomin puolesta välistä ja oli lähdön jälkeen komeasti viidentenä. Haavisto taisteli läpi erän viidennen sijan tuntumassa ja olin maalissa kuudes, joka oli nuorukaisen paras sijoitus EM-erässä. Yhteistuloksissa Haavisto oli kymmenes ja samalla sijalla hän jatkaa EM-sarjassakin.

– Ensimmäisen erän jälkeen otti kyllä päähän aika lujaa, koska Rubinin temppu oli aika hölmö. Ei ollut edes mahdollista, että jompi kumpi olisi pysynyt pystyssä. Toisessa erässä tuli kuitenkin hyvä suoritus ja tästä on hienoa jatkaa ensi viikonloppuna Hollannissa, tyytyväinen Haavisto kommentoi kisan jälkeen.

EM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Hollannin Valkenswaardin radalla.

Teksti: Jere Haavisto tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross