Motocross 28.05.2017

Haavistolla haastava viikonloppu Ranskassa

Motocrossin Ranskan osakilpailu ei mennyt Jere Haavistolta putkeen. Kuva: Niek Fotographie

Motocrossin EM-sarjan kauden neljäs kilpailuviikonloppu kaasuteltiin tänä viikonloppuna Ranskan Erneessä. 137 KTM Motorsportin Jere Haavisto ei päässyt viikonlopun aikana kunnolla vaikeaan mäkiseen rataa sisään ja aika-ajosta tuloksena oman ryhmän 15. sija.

Puomipaikkaa eriin Haavisto pääsi valitsemaan sijalla 29. ja joutui kokolailla lähtöpuomin ulkoreunaan. Ensimmäisessä erässä Haaviston startti oli todella heikko ja hän oli noin sijalla 30 ensimmäisten kierrosten jälkeen. KTM-kuljettaja onnistui nostamaan itsensä jo pistesijojen tuntumaan, mutta kun hän yritti ohitusta viimeisestä pistesijasta, kellahti hän kumoon kurvissa. Ensimmäisestä erästä tuloksena 28. sija.

Toisessa erässä DYNASET-urheilija onnistui paremmin startissa ja oli kahdenkymmenen parhaan joukossa, mutta joutui jo alkukierroksilla luopumaan ajolaseista, jotka menivät huuruun. Nuorukainen taisteli sijoituksista kahdenkymmenen joukossa koko erän ajan ja oli ruutulipulla lopulta sijalla 20.

– Vaikea viikonloppu takana. En päässyt rataan sisään oikein missään kohtaan ja kaikki tuntui todella vaikealta. Positiivista on kuitenkin, että sain ajettua yhden pisteen toisesta erästä ja nyt lähdetään katsomaan kohti Venäjän osakilpailua, kertasi Haavisto viikonlopun jälkeen.

EM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Venäjän Orlyonokissa ja Haavisto jatkaa sarjassa sijalla 17.

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross