Motocross 14.05.2017

Haavisto voittoon motocrossin SM-avauksessa

Jere Haavisto (kesk.) aloitti SM-kauden voittokkaasti. Kuva: Henry Ahola

137 KTM Motorsport -tiimin Jere Haavisto aloitti motocrossin SM-kauden tänä viikonloppuna Hyvinkäällä voittamalla MX2-luokan.

Motocrossin SM-sarjan piti alkaa jo kaksi viikkoa sitten Sipoossa, mutta keliolosuhteiden vuoksi kilpailu jouduttiin perumaan. Nyt Hyvinkäällä päästiin kisaamaan hienossa aurinkoisessa säässä.

KTM-kuljettaja hallitsi päivän tapahtumia aamusta lähtien ja ajoi aika-ajossa 1,4 sekunnin pohja-ajan. Ensimmäisen erän lähdössä nuorukainen oli ensimmäisessä kurvissa toisena, mutta toisessa kurvissa nousi jo kärkeen ja jatkoi aina ruutulipulle asti.

Toisessa erässä startti hieman epäonnistui ja Haavisto joutui muutaman ensimmäisen kierroksen ajan tekemään nousua kohti kärkeä. Neljännellä kierroksella hän nousi johtoon ja ajoi selvään erävoittoon vaikka kaatuikin kertaalleen erän lopussa.

– Tänään sai vedettyä hyvää rentoa ajoa ja toisessakin erässä, kun otin huonon lähdön, niin sai oikeen puristaa sen jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Belgiaan ja kohti Ranskan EM-osakilpailua, Haavisto kertasi päivän jälkeen.

SM-sarja jatkuu kesäkuun puolessa välissä Siilinjärvellä ja EM-sarja Ranskassa kahden viikon päästä.

MX2-luokan yhteistulokset:

  1. Jere Haavisto 50p
  2. Emil Silander 40p
  3. Waltteri Koskinen 36p

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross