Motocross 18.04.2019

Haavisto vahvistaa Team SVH:ta motocrossin SM-sarjassa

Team SVH:n tiimipomo Olli Koskela (vas.), Suupohjan Varaosa ja Huolto Oy:n johtaja Veli-Pekka Koskela, Team SVH:n kuljettaja Jere Haavisto ja J&J Loukko Oy:n Juji Loukko ovat tyytyväisiä tuoreeseen ajajasopimukseen. Kuva: Team SVH

Motocrossin Euroopan mestaruussarjassa menestystä hakeva Jere Haavisto on liittynyt kauhajokelaisen Team SVH:n vahvuuteen kotimaan radoilla. Ylöjärveläinen lähtee taistelemaan MX2-luokan SM-mitalista.

Haavisto, 20, edustaa EM-sarjassa italialaista i-Fly JK Yamaha -tiimiä, jonka kalustolla hän kilpailee Euroopan kovatasoisimmassa EM-luokassa, EMX250-luokassa. Suomessa Haavisto nähdään tuoreen sopimuksen ansiosta Suupohjan Varaosa ja Huolto Oy:n motocrosstiimissä, Team SVH:ssä.

Haavisto voitti MX2-luokan Suomen mestaruuden kaudella 2017, muttei pystynyt puolustamaan titteliään eikä käytännössä ajamaan EM-sarjassa viime vuonna, sillä hän oli koko kauden sivussa EM-avauksessa iskeneen olkapäävamman takia.

Tänä vuonna Karkkilan SM- ja Venäjän EM-osakilpailu osuvat päällekkäin samalle viikonlopulle, minkä takia Haavistolta jää yksi SM-osakilpailu väliin.

– Sopimus SVH:n ja samalla myös J&J Loukko Oy:n kanssa on hyvä, sillä sen ansiosta pystyn keskittymään täysillä sekä EM- että SM-sarjaan. Toinen henkilökohtainen Suomen mestaruus kiinnostaa, mutta yhteen osakilpailuun en pääse EM:n takia. Se tekee tavoitteen saavuttamisesta vaikeampaa, myös Dynaset-urheilijana tunnettu Haavisto kertoo.

– Minulle on kehittymisen ja treenaamisen kannalta tärkeää ajaa mahdollisimman kovatasoisia kilpailuja. SM-osakilpailut ovat tärkeitä myös yhteistyökumppaneideni näkökulmasta, sillä haluan markkinoida heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Radalla se tarkoittaa muun muassa tuloksien tekemistä.

Team SVH pitää huolen Haaviston SM-sarjan kilpapyörästä ja Haavisto nähdään kilpailuvarikoilla Team SVH:n teltan suojissa.

– Olen jo aiemmin ajatellut, että olisi mahtavaa saada Haavisto tiimiimme. Hän on nopea ja hyvä kuljettaja sekä räiskyvä persoona. Se sopii meille erittäin hyvin. Kun hän vaihtoi täksi kaudeksi Yamahalle, käynnistyi työ hänen saamiseksi tiimiimme. Merkittävä tekijä oli Haaviston valmentaja Jussi Nikkilän panos neuvotteluissa, Team SVH:n tiimipomo ja mekaanikko sekä jo päättyneellä kilpaurallaan ATV-motocrossin SM-kultaa ja EM-hopeaa voittanut Olli Koskela selvittää.

– SM-mitali nyt ainakin pitäisi tulla, mutta hänellä on taitojensa pohjalta edellytykset Suomen mestaruuteen.

Vaikka Haavisto edustaa kansainvälisellä tasolla italialaista tiimiä, asuu hän suuren osan vuodestaan Ylöjärvellä. Haavisto myös harjoittelee kesän aikana pääasiassa Suomessa.

Haaviston rinnalla Team SVH:ssä kilpailevat MX1-luokan SM-sarjassa Harri Yli-Villamo ja Alex Tapio, MXB-luokassa Jere Vähä-Karvia ja Simon Finne sekä 65-kuutioisten pyörien MX65-luokassa lapsikuljettaja Veetu Salminen. Supermotoissa Team SVH:ta edustaa Tuomas Harhala.

Team SVH:n kuljettajat kilpailevat Yamaha-pyörillä. Haavistolla on käytössään 250-kuutioinen nelitahtinen Yamaha YZ250F.

EM-sarja käynnissä, SM-kausi lähestyy

Haaviston EM-kausi starttasi olkapäävamman jäljiltä vähäisen ajoharjoitusmäärän takia yskähdellen maaliskuussa Isossa-Britanniassa, missä hän keräsi yhden pisteen.

Haaviston tekeminen oli parempaa toisessa osakilpailussa Italiassa, mistä osoituksena oli ensimmäisen erän 11:s sija. Toisessa erässä Haavisto kaatui lähdössä. Hän jatkoi hetken aikaa ajamista, mutta oli jo kierroksen kärkeä jäljessä eikä hänellä ollut mahdollisuuksia nousta pisteille. Lisäksi pyörä oli “solmussa” ja mies itse saanut sen verran kipeää, että keskeyttäminen oli parempi vaihtoehto kuin vain radan kiertäminen.

Haaviston piti ajaa uransa ensimmäinen MM-osakilpailu Hollannin Valkenswaardissa maaliskuun lopussa, mutta hän jäi varasijalla ulos viikonlopusta. Haavisto pyrkii saamaan MM-osakilpailumeriitin vyölleen myöhemmin tänä vuonna, mahdollisesti jo toukokuussa Italian Mantovassa.

EM-sarja jatkuu toukokuun lopulla Ranskassa.

Suomen mestaruussarja starttaa Hyvinkäällä 18.-19. toukokuuta. Kausi sisältää kuusi osakilpailua, joista toisena vuorossa oleva Karkkila ajetaan 8.-9. kesäkuuta, siis samaan aikaan Venäjän EM-osakilpailun kanssa.

SM-kausi päättyy Porissa 31.8.-1.9.

SM-kilpailukalenteri 2019

18.-19.5. Hyvinkää
8.-9.6. Karkkila
29.-30.6. Siilinjärvi
20.-21.7. Imatra
10.-11.8. Alavus
31.8-1.9. Pori

SM-kerhojoukkueet 2019

21.-22.9. Orimattila

Teksti: Jere Haaviston tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross