Motocross 13.03.2017

Haavisto toiseksi Belgian motocrosskilpailussa

Jere Haavisto nousi podiumille sunnuntaina Belgiassa. Kuva: Jere Haaviston tiedotus

137 KTM Motorsport -tiimin Jere Haavisto sijoittui sunnuntaina Belgian ykkösliiton BMB:n motocross-mestaruussarjan avausosakilpailun Moerbeke-Waasin radalla toiseksi.

Aamulla ajetussa aika-ajossa Ylöjärven DYNASET-lähettiläs ajoi 0,7 sekunnin pohja-ajan ennen Viron Hardi Roosiorgia ja belgialaista viime vuoden MX125-luokan maailmanmestaria Jago Geertsiä.

Ensimmäisen erän lähdössä Belgian Jago Geerts säntäsi kärkeen perässään Haavisto. Ylöjärveläinen yritti taistella erän voitosta ensimmäiset kierrokset, mutta joutui erän loppupuolella toteamaan Geertsin paremmakseen ja ajoi maaliin toisena.

Toisessa erässä Haavisto oli jälleen startin jälkeen toisena, mutta nousi ensimmäisen kierroksen aikana kilpailun kärkeen. Haavisto veikin letkaa aina neljännelle kierrokselle asti, kunnes Geerts pääsi ohitse. Tällä kertaa nuorukainen taisteli erävoitosta loppuun asti Geertsin ja Viron Hardi Roosiorgin kanssa ja virolainen pääsikin Haaviston ohi vielä lopussa. Ruutulipulla suomalainen oli kolmantena ja päivän yhteistuloksissa toinen.

– Vauhti oli hyvää koko päivän, mutta tänään ei pystynyt ihan niin hyvin puristamaan, mitä normaalisti. Olin alkuviikosta kipeänä ja uskon, että se hieman vielä vaikuttaa suoritukseen. Nämä ovat kuitenkin hyviä kilpailuja EM-sarjaa ajatellen, joka alkaa reilun kuukauden päästä, Haavisto kommentoi.

Seuraavan kerran Haavisto asettuu puomin taaksen ensi viikonloppuna VLM-sarjan kilpailussa Belgiassa.

Ensimmäinen erä: 1. Jago Geerts
2. Jere Haavisto 3. Mark Boot

Toinen erä:
1. Jago Geerts
2. Hardi Roosiorg 3. Jere Haavisto

Yhteistulokset:
1. Jago Geerts 50p
2. Jere Haavisto 42p 3. Hardi Roosiorg 40p

Teksti: Jere Haaviston Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross