Motocross 03.09.2017

Haavisto Suomen mestaruuteen

Tampereen motocrossin Jere Haavisto ajoi motocrossin Suomen mestariksi. Kuva: Henry Ahola

Motocrossin SM-sarja jatkui tänään Imatralla kauden viimeisellä osakilpailulla. 137 KTM Motorsportin Jere Haavisto tuli Imatralle MX2-luokan SM-pistejohtajana ja ajoi Suomen mestariksi.

Haaviston piste-ero toisena olleeseen Juuso Matikaiseen oli 20 pistettä, joten kilpailu vaati Haavistolta ainoastaan kaksi puhdasta kilpailuerää. Aamun aika-ajossa Haavisto kellotti pohja-ajan 0,3 sekunnin erolla Matikaiseen.

Päivän ensimmäisessä kilpailuerässä matkaa lähdettiin taittamaan järjestyksessä Matikainen ja Haavisto. KTM-kuljettaja seurasi muutaman kierroksen Matikaista ja ohittikin jo kertaalleen, mutta päästi Matikaisen takaisin ohitseen. Erän loppupuolella Haavisto kiristi jälleen vauhtiaan ja lähti ohittamaan kärjessä ollut Matikaista, mutta kilpailutilanteessa kuljettajat ottivat kontaktia toisiin sillä seurauksella, että molemmat kaatuivat. Maalissa Haavisto oli kuudes ja Matikainen neljäs.

Toiseen erään lähdettäessä piste-ero oli 17 pistettä Haaviston hyväksi. Toinen erä lähti käyntiin samassa järjestyksessä kuin ensimmäinen eli Matikainen edellä ja Haavisto perässä. DYNASET-urheilija ajoi noin erän puoleen väliin Matikaisen perässä ja olivat he välillä jo rinnallakin. Lopulta Haavisto teki ratkaisevan ohituksen Matikaisen ja ajoi selvään erävoittoon. Samalla ylöjärveläinen ajoi uransa ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

– Helpolla ei päässyt tänäänkään. Molemmissa erissä sai taistella ihan tosissaan voitosta. Ensimmäisessä erässä vain kopsahdettiin yhteen, kun molemmat taisteli kuitenkin mestaruudesta. Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, faneja, valmentajaa, tiimiä ja kaikkia, jotka ovat olleet mukana, Haavisto kertoi tuoreena Suomen mestarina.

Päivän yhteistuloksissa Haavisto oli toinen.

SM-pisteet:

1. Jere Haavisto

2. Juuso Matikainen

3. Roni Kytönen 

Teksti: Jere Haaviston tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross